Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

In samenwerk met National Geographic

door Lorenz Lenaerts , 02 april 2012

Lees meer artikels over : media, nieuws, james cameron, diepzeeduik, 3d, film, national geograpic, deepsea challenge
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

Naar aanleiding van zijn recente diepzeeduik gaat James Cameron een 3D-film uitbrengen. De beelden maakte hij met een speciale camera die bestand is tegen de immense druk die op een diepte van 11 kilometer onder de zeespiegel heerst.


Vorige week maakte de Canadese filmmaker een succesvolle duik naar de Marianentrog, met een diepte van 11.000 meter het diepste bekende punt van de aarde. Aan Cameron’s duikboot, de Deepsea Challenger, was een speciale 3D-camera bevestigd die de hele operatie heeft vastgelegd.
 


Na de première van zijn nieuwe 3D-versie van Titanic vertelde Cameron het nieuws aan de aanwezige reporters. De 3D-documentaire van zijn duik wordt momenteel klaargemaakt in samenwerking met National Geographic en zou zelfs nog dit jaar uitkomen. National Geographic gaat de documentaire, die voorlopig nog de naam Deepsea Challenge draagt, ook nadien uitzenden.

bron: FWD Magazine

Extra beelden

Gerelateerde artikels op FWDMagazine.be

Win de Blu-ray van Hobbit 2

Wedstrijd

Win de Blu-ray van Hobbit 2

doe mee »

Hifi.nl

BlackmagicDesignCinemaCamera

Het klink allemaal wat technisch en de camerabody van de Blackmagic Design Cinema Camera ziet er toch wel ongebruikelijk uit. Toch gaat het om een camera waar de gevorderde amateur en meer professionele videofilmer beslist eens naar zou moeten kijken. Een resolutie van 2432 x 1366 pixels in raw formaat geeft niet alleen veel razendscherpe beeldlijnen maar u kunt dit ruwe beeld achteraf nog makkelijk nabewerken. Ook de verwisselbare kwaliteitsobjectieven van Zeiss (ZE) en Canon (EF) zijn niet te versmaden.


Mistaken for Strangers (DVD docu)

De Amerikaanse band The National heeft een wonderlijke samenstelling. De ritmesectie bestaat uit twee broers, en de twee gitaristen zijn zelfs een tweeling. Alleen zanger Matt Berninger is alleen. Maar hij heeft ook een broer: Tom. Die mocht als roadie mee op tournee en maakte en passant deze in veel opzichten ongebruikelijke documentaire.


Opmerkelijk: drijvende speaker Mighty

Via crowdfundingsite Indiegogo is de Mighty speaker geïntroduceerd: een Bluetooth luidspreker die waterproof is en ook kan drijven. Hij is dus geschikt om in het zwembad te kunnen genieten van muziek, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook meenemen in de douche.


Nederlanders consumeren media vooral online

Nederlanders maken vooral gebruik van online diensten om in hun mediabehoeften te voorzien. Zo kijken bijna vier op de vijf Nederlanders digitale televisie en speelt ruim driekwart van de gamers vooral spellen online. Alleen het luisteren naar radio wordt door meer dan de helft van de Nederlanders nog traditioneel' via de ether gedaan.


Review: NaimNait5sigeïntegreerdeversterker

Het Engelse Naim Audio Ltd spreekt al sinds jaar en dag met haar strak vormgegeven, diepzwarte no nonsense apparaten en de typerende groene verlichtingskleur, enorm tot de verbeelding. Toch gaat onder deze bewust sober gehouden facade, zeker bij de laatste Naim generatie, veel nieuwe geavanceerde technologie schuil. Niet voor niets behoort dit understatement merk momenteel tot een van de toonaangevende spelers op het gebied van echt serieuze en goed klinkende streaming audio toepassingen.


Elac Air X actief en draadloos luidsprekersysteem

Van een actieve luidspreker tot een draadloos audiosysteem: in de basis zijn de Air X modellen van Elac actieve luidsprekers die zijn voorzien van een hoogwaardige en zware 225W analoge Klasse A/B versterker (Air X Amp), naar keuze gebalanceerd (XLR) of ongebalanceerd (RCA/cinch) aan te sluiten. Daarnaast zijn ze voorzien van een ontvanger voor draadloze signalen die kunnen worden aangeboden door de bijbehorende Air X Base. In combinatie met deze draadloze zender kan met de diverse Air X luidsprekers een compleet multiroom audiosysteem met vier geluidsbronnen en drie zones worden opgebouwd.


De 3D workflow in de praktijk

Het maken van 3D films vormt een geheel nieuwe uitdaging. De productiestroom (workflow) van opname tot montage en weergave in de stereoscopische praktijk vergt andere kennis, vaardigheden en technieken dan bij 2D. Dit artikel doorloopt aan de hand van de Panasonic HDC Z10000, een aantal montagepakketten, een krachtige computer en de dvd/Blu ray drive het gehele proces met al zijn bevindingen en eigenaardigheden plus praktische weetjes met tips.