Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

In samenwerk met National Geographic

door Lorenz Lenaerts , 02 april 2012

Lees meer artikels over : media, nieuws, james cameron, diepzeeduik, 3d, film, national geograpic, deepsea challenge
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

Naar aanleiding van zijn recente diepzeeduik gaat James Cameron een 3D-film uitbrengen. De beelden maakte hij met een speciale camera die bestand is tegen de immense druk die op een diepte van 11 kilometer onder de zeespiegel heerst.


Vorige week maakte de Canadese filmmaker een succesvolle duik naar de Marianentrog, met een diepte van 11.000 meter het diepste bekende punt van de aarde. Aan Cameron’s duikboot, de Deepsea Challenger, was een speciale 3D-camera bevestigd die de hele operatie heeft vastgelegd.
 


Na de première van zijn nieuwe 3D-versie van Titanic vertelde Cameron het nieuws aan de aanwezige reporters. De 3D-documentaire van zijn duik wordt momenteel klaargemaakt in samenwerking met National Geographic en zou zelfs nog dit jaar uitkomen. National Geographic gaat de documentaire, die voorlopig nog de naam Deepsea Challenge draagt, ook nadien uitzenden.

bron: FWD Magazine

Extra beelden

Gerelateerde artikels op FWDMagazine.be

Win de Blu-ray van Hobbit 2

Wedstrijd

Win de Blu-ray van Hobbit 2

doe mee »

Hifi.nl

De voordelen van een soundbar

Dat de geluidskwaliteit van de mooiste, nieuwste en zelfs beste tv's vaak toch veel te wensen overlaat, is algemeen bekend. Dit probleem is eenvoudig op te lossen middels een soundbar. Maar wat doet zo'n soundbar precies


DynaudioExciteX14: een opwindende dreumes

Toen ik van de hoofdredacteur min of meer de vrije hand kreeg om een van de modellen uit de nieuwe Excite Serie van Dynaudio te recenseren dacht ik meteen aan de X14, het kleinste model. Het leek me om meerdere redenen leuk om nu eens niet een grote vloerstaander te kiezen maar een monitor, bijvoorbeeld omdat ik ze dan niet op een, maar op twee plaatsen zou kunnen beluisteren. Beneden in de woonkamer en op mijn aanzienlijk kleinere werkkamer.


BBenG importeert Resolution Audio

Beter Beeld en Geluid is vanaf heden wederom de importeur van Resolution Audio in Nederland en Vlaanderen. Dit merk werd enige tijd gerepresenteerd door Mafico, maar is na goed overleg weer in handen van Beter Beeld en Geluid.


Declose up: Een van de meest sprekende videoshots

Gewoon recht en volop beeldvullend in het gezicht, dat is de close up. Close ups behoren tot de meest aansprekende video shots voor mens, dier en bepaalde objecten. Een kwestie met de juiste manier van inzoomen het kijkerspubliek pakken en beroeren. Close ups worden gebruikt in films, documentaires, nieuwsuitzendingen en tv series. Door flink op de persoon, of desgewenst ook een dier of object, in te zoomen ontstaat er de magische aantrekkingskracht van het bijna kunnen aanraken en/of oogcontact.


Slaaptracker Sense grote hit op Kickstarter

De fitnesstrackers en slaaptrackers zijn helemaal on trend. De pas geAntroduceerde Sense bewijst dat ook weer. Het product haalde binnen een dag al meer dan 300.000 dollar op via Kickstarter.A


TheSpiritofTurtlediscbox

Eens in de zoveel tijd komen er producten op de markt die niet alleen anders en vernieuwend zijn, maar het ook gewoon verdienen om er eens extra aandacht aan te besteden. Normaliter doe ik eigenlijk alleen maar hardwarerecensies en interviews met ontwerpers of personen uit de audioindustrie. Maar dit keer maak ik graag een uitzondering voor een prachtig nieuwe en vooral heel bijzondere software release met verzameld werk van klankmagiAr Bert van der Wolf.A


Frends: Hoofdtelefoon als sieraad

Sinds de witte dopjes van Apple en de populaire headphones van Beats by Dr. Dre zijn hoofdtelefoons niet meer uit het straatbeeld weg te slaan. Iets waar veel fabrikanten gebruik van maken, waaronder het merk Frends. Zij ontwikkelen hippe hoofdtelefoons voor vrouwen die meer lijken op sieraden dan op audioapparatuur.