Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

In samenwerk met National Geographic

door Lorenz Lenaerts , 02 april 2012

Lees meer artikels over : media, nieuws, james cameron, diepzeeduik, 3d, film, national geograpic, deepsea challenge
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

Naar aanleiding van zijn recente diepzeeduik gaat James Cameron een 3D-film uitbrengen. De beelden maakte hij met een speciale camera die bestand is tegen de immense druk die op een diepte van 11 kilometer onder de zeespiegel heerst.


Vorige week maakte de Canadese filmmaker een succesvolle duik naar de Marianentrog, met een diepte van 11.000 meter het diepste bekende punt van de aarde. Aan Cameron’s duikboot, de Deepsea Challenger, was een speciale 3D-camera bevestigd die de hele operatie heeft vastgelegd.
 


Na de première van zijn nieuwe 3D-versie van Titanic vertelde Cameron het nieuws aan de aanwezige reporters. De 3D-documentaire van zijn duik wordt momenteel klaargemaakt in samenwerking met National Geographic en zou zelfs nog dit jaar uitkomen. National Geographic gaat de documentaire, die voorlopig nog de naam Deepsea Challenge draagt, ook nadien uitzenden.

bron: FWD Magazine

Extra beelden

Gerelateerde artikels op FWDMagazine.be

Win de Blu-ray van Hobbit 2

Wedstrijd

Win de Blu-ray van Hobbit 2

doe mee »

Hifi.nl

Piano Duo Scholtes en Janssens Paris!

Pianisten Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) hebben zich vanaf het begin van hun loopbaan gespecialiseerd in het samen spelen. Ze maakten nationaal en internationaal grote indruk, tot in de Carnegie Hall aan toe. Hun tweede CD, gefinancierd met een succesvolle crowdfunding actie, is geïnspireerd door het culturele leven van het Parijs van een eeuw geleden.


Prijsvraag: Win de Magnat Edelstein speakers

We gaan een van onze lezers weer dolblij maken, want we mogen in samenwerking met Magnat bij de nieuwste prijsvraag een wel hele gave prijs weggeven! Je maakt namelijk kans op een set Magnat Quantum Edelstein speakers.


Retro systeemcamera met allure: OlympusOM DE M5

De analoge OM serie spiegelrelexcamera's van Olympus waren in de 70 jaren een begrip op het gebied van compacte bouw, betrouwbaarheid. Het fameuze OM1 ontwerp is nu terug in de vorm van de retro gestileerde OM D E M5 systeemcamera. Een ontwerp dat zonder meer de concurrentie met de Sony Nex en Panasonic Lumix stal en ook Fujifilm kan aangaan. Dat zowel bij foto als video.


Illustrated History of High End Audio nu leverbaar

Aan het prachtige boek Illustrated History of High End Audio Volume One: Loudspeakers van The Absolute Sound hebben we al wat aandacht besteed, maar dat mag ook wel. Elke audio of speakerliefhebber zal van dit referentiewerk genieten. Het goede nieuws is dat dit boek nu per direct leverbaar is via Hifidelity!


Samsung introduceert eerste curved soundbar

Samsung introduceert deze week tijdens IFA s werelds eerste gebogen soundbar. Dat een soundbar een geschikte oplossing is voor het mindere geluid uit je flatscreen weten we. Maar als je net een Samsung Curved TV heb gekocht is zo'n rechte soundbar niet zo handig. Met de Curved Soundbar heeft het merk een speaker gecreëerd speciaal voor deze curved televisies.


Review: Audio Physic Classic 30 met Moon NAo 340i D2PX en 260D

De top of the line Evolution 700i geïntegreerde versterker en 750D cd speler van de Canadese fabrikant Moon, staan sinds mijn test van eind 2010 in mijn geheugen gegrift als absolute topproducten. Wat mij toen vooral zo aangenaam trof, was het bijzonder goede evenwicht tussen technische realisatie, gebruiksgemak en het gehoormatige eindresultaat. Met de nieuwe NAo serie heeft Moon geprobeerd deze kwaliteiten naar een reeks van meer betaalbare modellen te verschalen. Ook bij de Duitse luidsprekerbouwer Audio Physic lijken ze eenzelfde soort werkwijze te volgen. Want ook de nieuwe Classic 30 luidsprekers bezitten namelijk op verschaalde wijze veel van de kwaliteiten die de duurdere series kenmerken. Gezamenlijk doet dit drietal daarbij dingen die ik tot voor kort in deze prijsklasse niet voor mogelijk had gehouden.


Gydotron Audio houdt Analoge Show

Gydotron Audio houdt op 13 en 14 september een Analoge Pastorij show die volledig in het teken zal staan van vinyl. Vinyl kent de laatste jaren namelijk een behoorlijke opleving, zowel bij jonge mensen als bij mensen die hun oude collectie hebben herontdekt.