Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

In samenwerk met National Geographic

door Lorenz Lenaerts , 02 april 2012

Lees meer artikels over : media, nieuws, james cameron, diepzeeduik, 3d, film, national geograpic, deepsea challenge
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Cameron komt met 3D-film van diepzeeduik

Naar aanleiding van zijn recente diepzeeduik gaat James Cameron een 3D-film uitbrengen. De beelden maakte hij met een speciale camera die bestand is tegen de immense druk die op een diepte van 11 kilometer onder de zeespiegel heerst.


Vorige week maakte de Canadese filmmaker een succesvolle duik naar de Marianentrog, met een diepte van 11.000 meter het diepste bekende punt van de aarde. Aan Cameron’s duikboot, de Deepsea Challenger, was een speciale 3D-camera bevestigd die de hele operatie heeft vastgelegd.
 


Na de première van zijn nieuwe 3D-versie van Titanic vertelde Cameron het nieuws aan de aanwezige reporters. De 3D-documentaire van zijn duik wordt momenteel klaargemaakt in samenwerking met National Geographic en zou zelfs nog dit jaar uitkomen. National Geographic gaat de documentaire, die voorlopig nog de naam Deepsea Challenge draagt, ook nadien uitzenden.

bron: FWD Magazine

Extra beelden

Gerelateerde artikels op FWDMagazine.be

Win de Blu-ray van Hobbit 2

Wedstrijd

Win de Blu-ray van Hobbit 2

doe mee »

Hifi.nl

LarsWorrevanDALI 'Muziek is altijd het uitgangspunt'

In oktober vonden in Zeist de Dutch Dealer Days plaats. Hierbij was Lars Worre, de CEO van het Deense luidsprekermerk DALI, aanwezig om toelichting te geven op DALI luidsprekers in het algemeen, en recente ontwikkelingen als de Epicon high end luidsprekers en de draadloze, actieve KUBIK in het bijzonder.


Zomerpromo: Stream muziek altijd en overal met de PALBT

In 2002 zette de introductie van de originele Tivoli Audio PAL een nieuwe standaard voor portable audio dankzij zijn gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige geluidskwaliteit. Nu, twaalf jaar na zijn introductie, is de PAL nog steeds een van de meest populaire draagbare radio's. En met de toevoeging van Bluetooth technologie is hij alleen maar nog beter geworden.


Nieuw luidsprekermerk Russell K vindt dealers

Een nieuw luidsprekermerk is altijd interessant, zeker wanneer er snel na de introductie al diverse dealers staan te trappelen om het product aan te bieden. Onlangs presenteerde het jonge speakermerk Russell K. de Red 100 luidsprekers, en inmiddels heeft Hear Everything Audio Import al vier dealers voor het nieuwe merk: Multifoon in Rotterdam, Da Capo High End in Kerk Avezaath, Audio Life in Buren en A10 Audio in Amsterdam.


Opontdekkingstochtmetdevideocamera

Schotland kent een hoge dichtheid aan duistere spookverhalen en gruwelijke gebeurtenissen uit een lange, wrede geschiedenis. Er is veel gebeurd in verlaten kasteelruïnes, uitgestrekte heidevelden en diepe meren. Richard Helwig ging met de videocamera (en met een knipoog) op zoek naar enkele onverklaarbare situaties.


Die Andere Heimat (blu ray)

Alle films die Edgar Reitz sinds 1980 maakte, heten Heimat. De mooie, van oudsher arme agrarische Hunsrück en de mensen die er wonen worden in zijn levenswerk gebruikt als microkosmos om tal van universele thema's aan de orde te stellen. In dit nieuwe tweedelige epos duikt Reitz het verleden in, naar het midden van de 19e eeuw.


Docu: The Distortian of Sound

Anno 2014 hoeven we niet meer naar de platenzaak om een album te kopen. We klikken gewoon op onze smartphone, we streamen of gebruiken een van de vele internetdiensten. Het nadeel volgens velen: de achteruitgang van de geluidskwaliteit van muziek. Daar gaat de documentaire The Distortian of Sound over.


JBL introduceert Clip

JBL introduceert de JBL Clip, een super draagbare mini speaker die volgens het merk maximaal geluid weergeeft. De compacte, draadloze speaker heeft haar naam te danken aan de ingebouwde haak met clip die je aan vrijwel alles kunt vastmaken: shirt, rugzak of zelfs de zak van je jeans.