Review: Ridge Racer Unbounded

Race, creëer, verniel en domineer

door Cedric Van Loon , 01 juni 2012

Lees meer artikels over : media, review, game, ridge racer, ridge, racer, unbounded, bugbear, namco, bandai, games, playstation, ps3, xbox, x360, race
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Review: Ridge Racer Unbounded

Weinig games kunnen zo’n herkenbaar spelconcept op tafel leggen als Ridge Racer. Deze rasechte arcaderacer laat je met plezier doorheen de bochten driften van fantasierijke circuits die alle verbeelding tarten. Ridge Racer Unbounded neemt een radicale bocht van 180 graden en presenteert je een geheel nieuwe formule.

De Unbounded zijn een team wetteloze straatracers onder leiding van de mysterieuze Kara Shimdo die elke snelweg, boulevard en steegje van Shatter Bay terroriseren. Precies het type adrenalinejunkies waarbij jij je helemaal thuis voelt.

Eerlijk duurt het langst
Het duurt niet lang of je draagt je steentje bij aan hun verovering van een alsmaar groter terrein. En waar je dit in de meeste missiegerichte racers vooral doet door de snelste en/of agressiefste te zijn, komt daar in deze game heel wat meer bij kijken. 

De snelheid, grafische pracht en langgerekte drifts waar deze reeks zijn reputatie aan dankt, zijn nog steeds van de partij. Verdwenen zijn echter de verkeersloze, brede en netjes afgebakende circuits. In Ridge Racer Unbounded kerf je zelf je pad door een open, alsmaar grotere stad.

Onsportief gedrag wordt aangemoedigd en daarbij sneuvelt er heel wat meer dan je rivaal. Het decor zal er ook aan moeten geloven. Waarom zou je immers zoiets onbetekenends als een etalageraam of een muurtje tussen jou en de perfecte binnenweg laten staan? Met genoeg snelheid ploeg je zelfs door vrachtwagens en pilaren.
 


Heel wat vernieuwingen
De invloeden van andere racegames zoals Blur, Split/Second en vooral Burnout zijn overal aanwezig. Er is voortaan een powermeter die je kunt vullen door te slipstreamen, driften of in de lucht te vliegen.

Met die powermeter kun je tijdelijk een boost lanceren, maar je kunt er evengoed de raceomgeving mee aanpassen. Activeer je de powermeter op een specifieke plaats op het circuit, dan kan een gebouw bijvoorbeeld neerstorten, met chaos en een alternatief parcours als resultaat. Terwijl je de powermeter activeert, kun je ook nog eens andere auto's vernietigen met een stevige knal. Allemaal radicale vernieuwingen voor de Ridge Racer-reeks die we volmondig toejuichen.

Naast het spelprincipe is ook de besturing van je auto grondig veranderd. Het is nog steeds in arcadestijl, maar je moet nergens meer onrealistisch lang liggen slippen. Door deze aanpassing zijn we er zeker van dat meer spelers Ridge Racer zullen waarderen.
 


Als leuke extra kun je zelfs je eigen circuits creëren en online delen met iedereen. Dat maakt van Ridge Racer Unbounded een game met een prima herspeelbaarheid door het online aanbod aan circuits.

Het aantal spelmodi helpt daar ook prima in met klinkende namen als Frag, Drift, Time Attack en Shindo. In geen tijd heb je een overtuigend stuk stad opgetrokken dat smeekt om tegen 200 km/u doorkruist te worden en dat je online met anderen kunt delen.

Zoiets werkt natuurlijk in twee richtingen en dat betekent dat je nooit om nieuwe uitdagingen verlegen zit. Niets zo is leuk om een online tegenstander in/en zijn eigen stad de vernieling in te rijden.

Ridge Racer Unbounded is een geweldige hogesnelheidsracer met een hoge spektakelwaarde en, ondanks zijn overtuigend authentiek aanvoelend rijmodel, een aantrekkelijk lage instapdrempel. Kudo's aan de ontwikkelaar die zo'n radicale verandering heeft durven door te voeren.
 

bron: ZDNet

Extra beelden

Externe links

Hifi.nl

Avantgarde show bij Audio Life 29 november

Op 29 november staat Audio Life in Buren in het teken van Avantgarde. Tijdens een speciale show zullen minstens drie systemen van het merk gedemonstreerd worden, zoals het Zero systeem, de Uno en de nieuwe XA versterker. Ook de Duo hoorn luidsprekers zijn te horen.


Unieke uitverkoop Kharma

Over 'save the date' en sla je slag gesproken: op zaterdag 29 november organiseren O.L.S. en Kharma voor het eerst een unieke uitverkoop! Dat betekent dat tal van klassieke modellen uit luidsprekerlijnen als Emotion, Divine en Ceramique op deze dag een stukje bereikbaarder worden. Dat mag wel in de agenda...


Philips Test 'T Thuis Deel 2 onze lezers aan de slag met BT3500 wireless speakers van Bol.com

Zou je een van de nieuwste Bluetooth speakers van Philips niet eens een keer zelf willen uitproberen. Die oproep deden we hier een paar weken geleden. In samenwerking met Bol.com beschikten we over negen modellen van de gloednieuwe Philips BT3500, in strak wit. Wat was het plan Onze lezers graag de gelegenheid bieden om net als eerder in het geval van AudioQuest en Denon als HiFi.nl Review Panel op te treden.


Recensie Meridian Prime

Bijna vijftienhonderd euro moet deze Prime hoofdtelefoonversterker van Meridian kosten. Niet minnetjes, dat. Zou hij dan zo uitzonderlijk goed zijn Het Britse bedrijf uit Huntingdon begeeft zich de laatste jaren in nieuwe wateren. En dan hebben we het niet zozeer over nieuwe technologieën op dat vlak is Meridian altijd al een voorloper geweest, niet alleen de laatste jaren , maar wel over productcategorieën waar Meridian zich tot nu toe niet mee beziggehouden heeft


Music Emotion december 2014

De laatste maand staat voor de deur, wat betekent dat er een nieuwe Music Emotion bij de abonnees op de mat valt. Maar uiteraard vind je 'm ook weer in de kiosk, dus voor liefhebbers nemen we je even door de inhoudsopgave.


Meridian Promo Tour 2014

Om zelf te ondervinden wat het verschil is tussen de standaard Meridian DSP luidspreker en dezelfde speaker met een SE upgrade, reist Meridian met een set normale en Special Edition DSP luidsprekersystemen door Nederland en België.Komende zaterdag vindt de laatste demonstratie in Nederland plaats bij Van Duppen Audio in Venlo.


Blackmagic Pocket Cinema Camera

De grote troeven van de nieuwe BlackMagic Pocket Cinema Camera zijn 2K (Full High Definition) video met een relatief grote beeldsensor, verwisselbare Micro Four Thirds objectieven en een groot dynamisch bereik in een camerahuis dat niet veel groter is dan de doorsnee smartphone. Daarnaast een verrassend goede kwaliteit van het videobeeld en een alleszins aantrekkelijke prijs. Wel dient de gevorderde videofilmer deze HD zakcamcorder nog verder op eigen maat en smaak aan te kleden.