Review: Ridge Racer Unbounded

Race, creëer, verniel en domineer

door Cedric Van Loon , 01 juni 2012

Lees meer artikels over : media, review, game, ridge racer, ridge, racer, unbounded, bugbear, namco, bandai, games, playstation, ps3, xbox, x360, race
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Review: Ridge Racer Unbounded

Weinig games kunnen zo’n herkenbaar spelconcept op tafel leggen als Ridge Racer. Deze rasechte arcaderacer laat je met plezier doorheen de bochten driften van fantasierijke circuits die alle verbeelding tarten. Ridge Racer Unbounded neemt een radicale bocht van 180 graden en presenteert je een geheel nieuwe formule.

De Unbounded zijn een team wetteloze straatracers onder leiding van de mysterieuze Kara Shimdo die elke snelweg, boulevard en steegje van Shatter Bay terroriseren. Precies het type adrenalinejunkies waarbij jij je helemaal thuis voelt.

Eerlijk duurt het langst
Het duurt niet lang of je draagt je steentje bij aan hun verovering van een alsmaar groter terrein. En waar je dit in de meeste missiegerichte racers vooral doet door de snelste en/of agressiefste te zijn, komt daar in deze game heel wat meer bij kijken. 

De snelheid, grafische pracht en langgerekte drifts waar deze reeks zijn reputatie aan dankt, zijn nog steeds van de partij. Verdwenen zijn echter de verkeersloze, brede en netjes afgebakende circuits. In Ridge Racer Unbounded kerf je zelf je pad door een open, alsmaar grotere stad.

Onsportief gedrag wordt aangemoedigd en daarbij sneuvelt er heel wat meer dan je rivaal. Het decor zal er ook aan moeten geloven. Waarom zou je immers zoiets onbetekenends als een etalageraam of een muurtje tussen jou en de perfecte binnenweg laten staan? Met genoeg snelheid ploeg je zelfs door vrachtwagens en pilaren.
 


Heel wat vernieuwingen
De invloeden van andere racegames zoals Blur, Split/Second en vooral Burnout zijn overal aanwezig. Er is voortaan een powermeter die je kunt vullen door te slipstreamen, driften of in de lucht te vliegen.

Met die powermeter kun je tijdelijk een boost lanceren, maar je kunt er evengoed de raceomgeving mee aanpassen. Activeer je de powermeter op een specifieke plaats op het circuit, dan kan een gebouw bijvoorbeeld neerstorten, met chaos en een alternatief parcours als resultaat. Terwijl je de powermeter activeert, kun je ook nog eens andere auto's vernietigen met een stevige knal. Allemaal radicale vernieuwingen voor de Ridge Racer-reeks die we volmondig toejuichen.

Naast het spelprincipe is ook de besturing van je auto grondig veranderd. Het is nog steeds in arcadestijl, maar je moet nergens meer onrealistisch lang liggen slippen. Door deze aanpassing zijn we er zeker van dat meer spelers Ridge Racer zullen waarderen.
 


Als leuke extra kun je zelfs je eigen circuits creëren en online delen met iedereen. Dat maakt van Ridge Racer Unbounded een game met een prima herspeelbaarheid door het online aanbod aan circuits.

Het aantal spelmodi helpt daar ook prima in met klinkende namen als Frag, Drift, Time Attack en Shindo. In geen tijd heb je een overtuigend stuk stad opgetrokken dat smeekt om tegen 200 km/u doorkruist te worden en dat je online met anderen kunt delen.

Zoiets werkt natuurlijk in twee richtingen en dat betekent dat je nooit om nieuwe uitdagingen verlegen zit. Niets zo is leuk om een online tegenstander in/en zijn eigen stad de vernieling in te rijden.

Ridge Racer Unbounded is een geweldige hogesnelheidsracer met een hoge spektakelwaarde en, ondanks zijn overtuigend authentiek aanvoelend rijmodel, een aantrekkelijk lage instapdrempel. Kudo's aan de ontwikkelaar die zo'n radicale verandering heeft durven door te voeren.
 

bron: ZDNet

Extra beelden

Externe links

Win de Blu-ray van Hobbit 2

Wedstrijd

Win de Blu-ray van Hobbit 2

doe mee »

Hifi.nl

BlackmagicDesignCinemaCamera

Het klink allemaal wat technisch en de camerabody van de Blackmagic Design Cinema Camera ziet er toch wel ongebruikelijk uit. Toch gaat het om een camera waar de gevorderde amateur en meer professionele videofilmer beslist eens naar zou moeten kijken. Een resolutie van 2432 x 1366 pixels in raw formaat geeft niet alleen veel razendscherpe beeldlijnen maar u kunt dit ruwe beeld achteraf nog makkelijk nabewerken. Ook de verwisselbare kwaliteitsobjectieven van Zeiss (ZE) en Canon (EF) zijn niet te versmaden.


Mistaken for Strangers (DVD docu)

De Amerikaanse band The National heeft een wonderlijke samenstelling. De ritmesectie bestaat uit twee broers, en de twee gitaristen zijn zelfs een tweeling. Alleen zanger Matt Berninger is alleen. Maar hij heeft ook een broer: Tom. Die mocht als roadie mee op tournee en maakte en passant deze in veel opzichten ongebruikelijke documentaire.


Opmerkelijk: drijvende speaker Mighty

Via crowdfundingsite Indiegogo is de Mighty speaker geïntroduceerd: een Bluetooth luidspreker die waterproof is en ook kan drijven. Hij is dus geschikt om in het zwembad te kunnen genieten van muziek, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook meenemen in de douche.


Nederlanders consumeren media vooral online

Nederlanders maken vooral gebruik van online diensten om in hun mediabehoeften te voorzien. Zo kijken bijna vier op de vijf Nederlanders digitale televisie en speelt ruim driekwart van de gamers vooral spellen online. Alleen het luisteren naar radio wordt door meer dan de helft van de Nederlanders nog traditioneel' via de ether gedaan.


Review: NaimNait5sigeïntegreerdeversterker

Het Engelse Naim Audio Ltd spreekt al sinds jaar en dag met haar strak vormgegeven, diepzwarte no nonsense apparaten en de typerende groene verlichtingskleur, enorm tot de verbeelding. Toch gaat onder deze bewust sober gehouden facade, zeker bij de laatste Naim generatie, veel nieuwe geavanceerde technologie schuil. Niet voor niets behoort dit understatement merk momenteel tot een van de toonaangevende spelers op het gebied van echt serieuze en goed klinkende streaming audio toepassingen.


Elac Air X actief en draadloos luidsprekersysteem

Van een actieve luidspreker tot een draadloos audiosysteem: in de basis zijn de Air X modellen van Elac actieve luidsprekers die zijn voorzien van een hoogwaardige en zware 225W analoge Klasse A/B versterker (Air X Amp), naar keuze gebalanceerd (XLR) of ongebalanceerd (RCA/cinch) aan te sluiten. Daarnaast zijn ze voorzien van een ontvanger voor draadloze signalen die kunnen worden aangeboden door de bijbehorende Air X Base. In combinatie met deze draadloze zender kan met de diverse Air X luidsprekers een compleet multiroom audiosysteem met vier geluidsbronnen en drie zones worden opgebouwd.


De 3D workflow in de praktijk

Het maken van 3D films vormt een geheel nieuwe uitdaging. De productiestroom (workflow) van opname tot montage en weergave in de stereoscopische praktijk vergt andere kennis, vaardigheden en technieken dan bij 2D. Dit artikel doorloopt aan de hand van de Panasonic HDC Z10000, een aantal montagepakketten, een krachtige computer en de dvd/Blu ray drive het gehele proces met al zijn bevindingen en eigenaardigheden plus praktische weetjes met tips.