Buried

Film, vrijdag 8 maart op 2BE om 20u35

door Ronald Meeus ,

Lees meer artikels over : media, kijktip, film, ryan reynolds
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Buried

Levend begraven worden is zo'n universele en diepzittende angst dat hij vooral in griezelverhalen wordt gepresenteerd. Maar in Buried vormt het de basis voor een ijzingwekkende psychologische thriller.

Wie écht claustrofobisch ingesteld is, blijft eigenlijk beter weg van deze prent: het enige wat je anderhalf uur lang te zien krijgt is een levend begraven truckchauffeur in Irak (Ryan Reynolds), die werd gekidnapt door rebellen en nu in een smalle kist ergens onder de Iraakse woestijn ligt.

Het enige wat hij tot zijn beschikking heeft, is een aansteker (die echter snel zuurstof draineert) en een mobiele telefoon waarmee hij zichzelf kan proberen te redden en oproepen kan ontvangen van zijn zijn ontvoerders.

Hij belt naar verscheidene partijen, waaronder zijn vrouw, zijn werkgever en de Amerikaanse overheid. Het feit dat je alleen maar de stemmen aan de andere kant van de lijn hoort, maar niet de persoon in beeld ziet (hoewel er prima acteurs voor het stemmenwerk werden binnengehaald, zoals Samantha Mathis) geeft Buried het cachet van een spannend radiohoorspel.

Vrijdag 8 maart op 2BE om 20u35

{T}print Verstuur Reacties meld een fout Bewaar
Share/Bookmark

bron: FWD Magazine

Hifi.nl

Rhapsody blikt terug op het meest opvallende uit 2014 met luistershow

Rhapsody in Hilversum blikt aan het begin van 2015 nog eens terug op al het moois dat ze in 2014 voorbij zagen komen. Voor hun zogenaamde "products of the year" show maakten ze een selectie van de meest opvallende producten van vorig jaar die op zaterdag 31 januari nog eens allemaal te zien en te horen zijn in de winkel.


Tidal brengt muziekstreaming in lossless cd kwaliteit nu ook naar Nederland

Nederland en België zijn een nieuwe streamingdienst rijker. Vanaf vandaag gaat Tidal gaat hier de concurrentie aan met onder meer Spotify en Deezer. De dienst is echter het beste te vergelijken met Qobuz hij mikt namelijk vooral op consumenten die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en biedt muziek aan in FLAC formaat met lossless cd kwaliteit.


Winterperikelen: Koudepracht en spetterende actie vragen om tough

De winter is een prima seizoen voor fraaie video opnamen en foto's. Prachtige besneeuwde of beijzelde landschappen. Schaatsplezier in de buurt en tochten op bevroren plassen. En de flitsende actie van de wintersport met kleurrijke deelnemers. Een probleem kunnen de cameravijandige omstandigheden zijn. Sneeuw, vorst, vochtigheid en schokken, stoten of vallen bij de wintersport. Dan komt de tough camcorder of fotocamera in het vizier.


Filmpjekijken bioscooptip Birdman

Onze bioscooptip van deze week is misschien wel de beste film van het jaar. En ja, dat durven we in januari al te zeggen. De Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu (Babel, Biutiful) komt namelijk met de surrealistische satire Birdman dat door filmpjekijken.com met de volle score werd beloond.


Jaarboek 2014 2015 ook digitaal te downloaden

Waarschijnlijk heb je de papieren versie van het jaarboek al thuis liggen (zo niet: bekijk hier wat er zoal instaat en hoe je hem kunt bestellen), maar hij is onze webshop inmiddels ook te downloaden. Erg handig dus wanneer je het 240 pagina's tellende boek liever digitaal wil doorbladeren.


Pioneer presenteert SBX B30 Speaker Base voor home cinema en muziek streaming

Pioneer brengt binnenkort haar eerste Speaker Base op de markt. De SBX B30 dient als vervanging van de ingebouwde luidsprekertjes die in de moderne flat screen televisies terug te vinden zijn. Hij functioneert als voetstuk en kan via een optische of analoge aansluiting door een kabel op een televisie aangesloten worden.


Nederland krijgt nieuw keurmerk voor digitale radio

Bijna iedereen heeft dagelijks de radio aan, maar hoe ben je er zeker van dat je luistert naar audio in de beste digitale kwaliteit In Groot Brittannië gebruiken ze daarvoor het zogenaamde Digitale Vinkje, ooit geïntroduceerd door Digital Radio UK, op audio producten en dat keurmerk komt nu ook officieel naar Nederland.