Buried

Film, vrijdag 8 maart op 2BE om 20u35

door Ronald Meeus ,

Lees meer artikels over : media, kijktip, film, ryan reynolds
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
Buried

Levend begraven worden is zo'n universele en diepzittende angst dat hij vooral in griezelverhalen wordt gepresenteerd. Maar in Buried vormt het de basis voor een ijzingwekkende psychologische thriller.

Wie écht claustrofobisch ingesteld is, blijft eigenlijk beter weg van deze prent: het enige wat je anderhalf uur lang te zien krijgt is een levend begraven truckchauffeur in Irak (Ryan Reynolds), die werd gekidnapt door rebellen en nu in een smalle kist ergens onder de Iraakse woestijn ligt.

Het enige wat hij tot zijn beschikking heeft, is een aansteker (die echter snel zuurstof draineert) en een mobiele telefoon waarmee hij zichzelf kan proberen te redden en oproepen kan ontvangen van zijn zijn ontvoerders.

Hij belt naar verscheidene partijen, waaronder zijn vrouw, zijn werkgever en de Amerikaanse overheid. Het feit dat je alleen maar de stemmen aan de andere kant van de lijn hoort, maar niet de persoon in beeld ziet (hoewel er prima acteurs voor het stemmenwerk werden binnengehaald, zoals Samantha Mathis) geeft Buried het cachet van een spannend radiohoorspel.

Vrijdag 8 maart op 2BE om 20u35

{T}print Verstuur Reacties meld een fout Bewaar
Share/Bookmark

bron: FWD Magazine

Hifi.nl

Review: PS Audio Sprout: (onder )Schatkistje

PS Audio brengt met de PS Audio Sprout een geïntegreerde versterker op de markt, waarmee de fabrikant een nieuw publiek wil bereiken. De Sprout beschikt over verrassend kleine afmetingen en is beschikbaar voor een voor deze fabrikant verrassend lage prijs. De nieuwe loot aan de tak van PS Audio blijkt daarbij tot mooie dingen in staat.


Optoma introduceert NuForce Primo 8 in ears

De Nuforce Primo8 in ears van Optoma werden onthuld tijdens de ISE 2015, en zijn nu beschikbaar.


AudioAanZee presenteert opvolger Ultra Flow

AudioAanZee is niet alleen een winkel, maar ontwikkelt ook eigen audio apparatuur. De nieuwste mijlpaal is de opvolger van de Ultra Flow muziekserver: de Reference Flow.


Uiteenzetting: Onkyo TX NR3030 A/V Receiver

Zelfs de meest betaalbare A/V receivers zitten niet alleen vol functies, ze dragen ook nog eens bij aan extra beleving en bedieningsgemak. HiFI.nl biedt een uiteenzetting van de Onkyo TX NR3030 A/V Receiver, om een aantal van deze belangrijkste functies toe te lichten.


Review: Living Colour Stain (LP)

Living Colour verraste met hun derde album Stain de fans met een zwaarder geluid dan ooit daarvoor. De New Yorkse funkmetalband had na een vrij succesvol tweede album te maken gekregen met onderlinge meningsverschillen, wat uiteindelijk resulteerde in een bezettingswisseling. Met dit derde album, dat in 1993 uitkwam, zette de vernieuwde band een vernieuwde sound neer, waarin duidelijk een wat andere koers werd ingeslagen. Voor het eerst sinds ruim twee decennia is het album weer op vinyl verkrijgbaar.


Filmpjekijken bioscooptip Avengers: Age of Ultron

De eerste Avengers film was de ultieme comicbook crossover en leverde wereldwijd ruim anderhalf miljard dollar op. Durf je je als filmmaker dan nog aan een vervolg te wagen Joss Whedon in ieder geval wel. Avengers: Age of Ultron draait nu in de Nederlandse bioscopen en Filmpjekijken.com beloonde film met 3,5 van de 5 sterren.


Opendeur Weekend bij Klinkt Beter

Net voor de show in München, dus op 9 en 10 mei, ben je bij Klinkt Beter welkom tijdens het 'Opendeur Weekend', op beide dagen vanaf 14.00 tot 19.00 uur.