TV Vlaanderen start met HD-televisie

Eind deze maand hoge definitie via satelliet

door Pieterjan Van Leemputten , 07 april 2008

Lees meer artikels over : tv vlaanderen, hdtv, hoge definitie, satelliet, pauwels, astra, mpeg4, tmf, nieuws
Social
0
Bewaar meld een fout Verstuur {T}print
TV Vlaanderen start met HD-televisie

Na Telenet en INDI begint ook TV Vlaanderen met uitzendingen in hoge definitie. Op 28 april gaat de televisieleverancier van start met HD-uitzendingen in heel België. Welke zenders worden aangeboden, maakt TV Vlaanderen pas vlak voor de lancering bekend.

"Voor TV Vlaanderen is het aanbieden van een HD-oplossing een vanzelfsprekende stap in het verhaal rond digitale televisie", zegt algemeen directeur Kurt Pauwels. Om de uitzendingen in HD tot in de huiskamer te krijgen, gaat zijn bedrijf het Mpeg4-formaat gebruiken. De verdeling gebeurt in samenwerking met Astra, de grootste satellietexploitant ter wereld.

TV Vlaanderen plande de start van HDTV al vóór eind vorig jaar, maar begint nu toch met enkele maanden vertraging. Wat het precieze zenderaanbod wordt, blijft uiteraard de grote vraag. Telenet biedt momenteel een viertal kanalen aan. INDI houdt het op tien. De ambities zijn alvast groot, want Astra hoopt op termijn meer dan honderd HDTV-kanalen aan te bieden.

bron: ZDNet

Externe links

Hifi.nl

Recensie: Yes Symphonic Live (2LP)

De progressieve grootmeesters van Yes brachten in 2001 het album Magnification uit. Hierop was de band te horen, aangevuld door een symfonisch orkest. De daaropvolgende tour bevatte diezelfde samenwerking op het podium, waarbij ook veel ouder werk werd gespeeld. Van het concert dat de band in Amsterdam gaf, werd een opname gemaakt die als Symphonic Live werd uitgebracht. Voor het eerst is dat album nu ook op vinyl verkrijgbaar.


NAD introduceert CI 980 en CI 940 meerkanaals eindversterkers

NAD introduceert met de CI 980 en CI 940 twee nieuwe meerkanaals eindversterkers, specifiek ontworpen voor professionele Custom Installation toepassingen en audio distributie systemen.


Muziekservice Tidal nu beschikbaar voor Sonos gebruikers

De muziekservice Tidal is nu ook beschikbaar voor Sonos gebruikers.


Naim wint Red Dot Award Product Design voor Mu so draadloos muzieksysteem

Het Britse Naim Audio heeft de Red Dot Award 2015 gewonnen voor het productontwerp van de Naim Mu so: een draadloos muzieksysteem.


Actieve showdagen bij Audiofile

Steeds meer luidsprekers zijn tegenwoordig voorzien van ingebouwde versterkers, DAC's en zelfs wireless modules. Audiofile in 'S Gravenmoer staat de hele maand april in het teken van de merken die dit soort actieve systemen omarmen.


McIntosh komt met MCT450 SACD/CD Transport

Het Amerikaanse McIntosh komt met een nieuw cd loopwerk: de MCT450 SACD/CD Transport.


Recensie: The Code (dvd)

De Lumiere Crime Series bestaat voor het gros uit Scandinavische televisieseries, maar beperkt zich niet volledig tot die regio. De enerverende politieke thriller 'The Code' komt namelijk van de andere kant van de aardbol: uit Australië.