Je kent het probleem ongetwijfeld: je hebt een leuke video gevonden op YouTube en je wil hem snel aan de hele familie tonen op televisie. Of je maakte met je smartphone een hilarisch vakantiefilmpje en dat wil je nu op het grote scherm bekijken.

Ergens is het vreemd dat we met al onze technologische gadgets nog steeds worstelen om schijnbaar eenvoudige taken uit te voeren. Klungelen met kabels laten we liefst zoveel mogelijk achterwege. En wie ooit een DLNA-server heeft opgezet om langs die weg zijn films in heel het huis beschikbaar te maken, heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat het vaak wat lastiger verloopt dan gehoopt.

En zelfs al loopt het gesmeerd met je server, dan is er nog steeds geen garantie dat je televisie al je muziek, foto’s en video’s kan afspelen. Zelfs niet als je zover gaat om alles dan maar op een USB-stick te zetten. Nog lastiger wordt het als je bij vrienden zit en daar iets op het grote scherm wil tonen. Zonder kabels of toegang tot hun thuisnetwerk is dat een onbegonnen taak. Of droom je ervan om je smartphonegames op de televisie te spelen? Zonder kabel vergeet je dat maar beter.