4. LANG, LANGER, LANGST 
Zoals eerder vermeld, is de bruikbare lengte van HDMI-kabels in de praktijk beperkt tot zo’n tien meter. Meer is in de meeste gevallen niet mogelijk zonder externe hulpmiddelen.

Belden heeft daar echter wat op gevonden: een speciale HDMI-kabel die lengtes tot zomaar eventjes 30,5 meter kan bolwerken! Op die manier kan je zeer respectabele afstanden overbruggen zonder dat er onderweg nog een extender aan te pas komt.
 

5. IN DE MUUR
Een groot nadeel bij HDMI-kabels is dat je ze niet zomaar even door een buisje in de muur kan trekken, om pas daarna de stekkers op de kabel te monteren. Dat kan nochtans wél met zowat elke andere audio- of videokabel, maar dus niét met HDMI. Zei daar iemand vooruitgang?

Ook de fabrikanten zijn zich bewust van die beperking en proberen dat probleem te omzeilen. Oehlbach is één van de eerste merken dat daarin slaagt. De 8001 PRO-IN-kabel kan je gewoon zonder connectoren door een (wacht)buis trekken, om de connectoren er pas daarna op te bevestigen met behulp van een speciale tang.

Dit systeem kan je ook in combinatie met een Oehlbach PRO-IN-wandcontactdoos gebruiken. Die beschikt zowel voor- als achteraan over een vrouwelijke HDMI-poort. De kabel die uit de muur komt plug je in op de achterzijde van de wandcontactdoos, waarna je een bijzonder esthetische, netjes ingebouwde HDMI-connector overhoudt.

Overigens kan de Oehlbach wandcontactdoos ook in combinatie met een gewone HDMI-kabel worden gebruikt.

gerelateerde items