8. DRAADLOOS
Oké, we zagen al een extra dunne kabel de revue passeren en zelfs een exemplaar dat in de muur kan verdwijnen, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als we helemaal geen kabel meer nodig hebben.

Ook dat behoort intussen tot de mogelijkheden. Sommige fabrikanten bieden intussen tv-schermen aan die gecombineerd worden met een losse mediareceiver. Die laatste plaats je in de buurt van je av-apparatuur, zodat je daar alle bronnen op kan aansluiten. De verbinding tussen de mediareceiver en tv verloopt echter geheel draadloos, en het werkt nog goed ook. De enige beperking is dat de afstand tussen de mediareceiver en het tv-scherm relatief beperkt blijft.

Fabrikanten zoals Real Cable, Marmitek en Gefen bieden dan weer draadloze HDMI-zender-ontvangers aan. Zo'n systeem bestaat uit een zender, een ontvanger en een afstandsbediening. De zender plaats je bij je av-apparatuur; de poorten op de zijkant gebruik je om de verschillende bronnen aan te sluiten. De ontvanger stel je op in de omgeving van de tv, en de communicatie tussen beide toestellen gebeurt draadloos.

 


CONCLUSIE
Het is duidelijk dat er flink wat oplossingen op de markt zijn die je kunnen helpen met HDMI-aansluitperikelen. Hou wel in het achterhoofd dat er eigenlijk maar één echte zekerheid over HDMI bestaat, namelijk dat er… geen zekerheden zijn. Het kan zomaar voorvallen dat een HDMI-connectie tussen twee apparaten niet naar behoren werkt, ook al gebruik je een goede kabel van een bescheiden lengte.

Als je dus overweegt om één van de hierboven beschreven oplossingen aan te schaffen, is het een goed idee om ze eerst thuis uit te proberen in je eigen opstelling voor je tot de aankoop overgaat.

6/6
gerelateerde items