Van de eerste miljoen verkochte iPhone 3G's zijn er zevenduizend in België gesleten, ofwel 0,7 procent. Daarmee zit ons land in de middenmoot, blijkt uit cijfers van investeringsbank Goldman Sachs. iPhone-advertentieplatform Medialets presenteert die aantallen in een grafiek op zijn blog

Nederland in toptien eerste iPhone 3G-verkoop (bron: Medialets)

In een oogopslag is te zien dat het eerste miljoen verkochte iPhone 3G's erg ongelijk verspreid over de wereld terecht is gekomen, het eerste hectische weekend na de lancering. Zeshonderdduizend exemplaren zijn in de Verenigde Staten verkocht. Japan, Duitsland en Frankrijk hebben ieder zo'n zeventigduizend iPhones op hun naam staan, gevolgd door Spanje, waar 55.000 stuks verkocht werden.

Hekkensluiters
Voor de landen die na deze topvijf volgen, zijn de aantallen veel bescheidener. België staat op de veertiende plaats; in ons land zijn het eerste weekend 7.000 iPhones verkocht. Daarna volgen nog dertien landen, met Ierland, Nieuw-Zeeland en Hong Kong als hekkensluiters. In deze landen werden het eerste weekend slechts tweeduizend iPhones verkocht - al dan niet wegens een tekort schietende voorraad.

We weten overigens niet hoe Goldman Sachs aan zijn cijfers is gekomen. De aantallen voor België zijn in tegenspraak met de lezing van Mobistar. Die verklaarde onlangs dat er na het lanceringweekend vierduizend toestellen waren verkocht.