Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Televisies

Op televisiegebied valt er niet veel nieuws te rapen bij Samsung. De nadruk ligt op het Smart TV-platform en de unieke en compacte vormgeving van de D8000-reeks. Die heeft Samsung overigens geen windeieren gelegd. Een 'Best Buy TV'-award van EISA en een hele reeks eerste plaatsen bij tests in heel Europa geven aan dat de D8000-serie in de smaak valt.

Al zes jaar bekleedt Samsung de eerste plaats voor televisie in Europa. Om dat even in perspectief te plaatsen: een op vier verkochte televisies is een Samsung, een op drie uitgegeven euro's voor televisie gaat naar Samsung en één op twee 'Smart TV's' is een Samsung...

De nieuwigheden zitten dan ook vooral in het app-aanbod voor het Smart TV-platform. Naast hun gratis 'Explore 3D' VOD-dienst (video-on-demand) komt er ook een YouTube 3D-dienst bij. Eind 2011 wil Samsung meer dan 1.000 apps kunnen aanbieden die kijkers blijven boeien. Geen apps die je vijf minuten leuk vindt en dan weer verwijderd. We horen het maar al te graag.

VOD staat niet onverwacht aan de top van iedereens verlanglijst. Maxdome is bijvoorbeeld zo'n VOD-dienst, die in 2012 zelfs 3D-films en 5.1-geluid wil aanbieden. Daarnaast zien we ook voorstellingen van de Real Madrid-app, waarin je via een premium abonnement ook voetbalwedstrijden zal kunnen volgen. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen uitkijken naar de Berliner Philharmoniker app.

Wie een overzicht wil van alle apps in Belgie kan hier terecht.

gerelateerde items