Toon alles (4)

Mensen die willen helpen bij het verzamelen van meer informatie, kunnen zich bij het project aansluiten. Van Es zoekt nog andere, liefst drukbezochte locaties met stroom en een internetverbinding, om USB-sensoren en thin clients te plaatsen. Maar het is niet zo dat zijn voorraad thin clients onbeperkt is; het was een geluk dat hij een afgeschreven partij heeft kunnen opkopen.

Gemakkelijker is het als mensen hun computer beschikbaar willen stellen. Bijvoorbeeld door er een screensaver op te zetten die gaat scannen zodra er een signaal is, en de data vervolgens doorpiept. Van Es: "Je zou zo'n screensaver kunnen maken. Dan kun je het echt breed opzetten." Het is wel vereist dat mensen die zich 'aanbieden', gebruikmaken van Linux. Dan is het een kwestie van een script uitwisselen.

Het lijkt Van Es echt interessant als hij zou kunnen gaan scannen bij de treinstations of op vliegvelden. "Dan kun je passagiersstromen volgen." Maar ook andere locaties in de Benelux, of dat nu Leeuwarden is of Antwerpen, zijn welkom. Het mooist is natuurlijk het vinden van "matches"; een eerder getraceerd toestel dat opnieuw opduikt: "Dat maakt het wat speelser."

Maar gaat hem niet zozeer om vergaren van zo veel mogelijk locaties; eerder om het creëren van een gemeenschap rondom Bluetooth-tracking. Op zijn site is een forum ingericht. Daar heeft Van Es al menig verzoek ontvangen van bezoekers die vragen om een handleiding waarmee ze zelf ook een netwerk kunnen opzetten. Ook is er een "Ik ben gezien!"-rubriek. Maar daar heeft nog niemand zich gemeld.
3/3
gerelateerde items