Apple zou naast een nieuwe iPad ook een nieuwe Apple TV voorstellen tijdens zijn persevenement op 7 maart.

Dat heeft 9to5mac vernomen van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen. Net als de iPad 3 zou de nieuwe Apple TV een snellere processor krijgen, mogelijk een variatie op de dualcore A5-chip met een verbeterde grafische motor.

1.080p
Hierdoor zou het eindelijk mogelijk zijn om video in 1.080p-resolutie te streamen. Daarom lijkt het ook waarschijnlijk dat Apple een nieuwe 1.080p-filmdienst aan zijn iTunes Store zal toevoegen. De bestaande Apple TV’s ondersteunen maximaal de 720p-resolutie.

Daarnaast wordt gefluisterd dat de nieuwe Apple TV een herziene afstandsbediening krijgt die gebruikmaakt van bluetooth 4.0 en ondersteuning voor de spraakassistent Siri krijgt. Deze geruchten werden echter niet bevestigd aan 9to5mac.

iPad 3 verschijnt in 3 uitvoeringen
Van de iPad 3 zou Apple drie varianten op de markt brengen, waarvan eentje enkel wifi ondersteunt en een tweede daar waarschijnlijk 3G-ondersteuning aan toevoegt. Met het derde model zal je mogelijk via de 4G-standaard LTE mobiel kunnen surfen.

Volgens 9to5mac zal er niet veel tijd - maar één tot twee weken - zitten tussen de aankondiging van de iPad 3 op 7 maart en de verkrijgbaarheid in de winkels. Volgens hun bronnen zijn in havens in verschillende landen al de eerste ladingen iPads aangekomen.