Analisten voorspellen dat Blu-ray pas in 2009 echt populair wordt. Tot die tijd zal het concurrerende HD DVD als transitiestandaard gelden.

Volgens Researchandmarkets.com wordt alom erkend dat Blu-ray de geprefereerde standaard gaat worden, ondanks het feit dat HD DVD op dit moment wordt ondersteund door +e meeste fabrikanten. De hoge verkoopcijfers van HD DVD hebben ook te maken met de lagere productiekosten en de daaruit voortvloeiende lagere verkoopprijs. Toch zien sommige fabrikanten HD DVD als een soort overgangsstandaard. Ze investeren tegelijkertijd in ontwikkeling van en onderzoek naar Blu-ray-techniek.

Instabiliteit met de Blu-ray-drives in de PlayStation 3 heeft voor problemen gezorgd met de toelevering van de nieuwe Sony-console. Hierdoor zijn fabrikanten enigszins terughoudend met het op de markt brengen van Blu-ray. Ook de hoge ontwikkelkosten van de techniek spelen hierbij een rol.

Het merendeel van de fabrikanten gelooft dat er geen sterke groei in de markt van Blu-ray-spelers waarneembaar zal zijn vóór 2009. Tot die tijd geldt HD DVD als marktstandaard.

elsewhere text