Google brengt dit najaar een hoogtechnologische bril met ingebouwd scherm en Google Maps-ondersteuning op de markt.Dat zouden verschillende Google-werknemers die betrokken zijn bij het project maar anoniem willen blijven aan The New York Times hebben verteld. De bril zou tegen het einde van jaar in de verkoop gaan en zal ongeveer evenveel als een smartphone kosten. Een woordvoerder van Google wil niet op de zaak ingaan.

Het gerucht dat Google aan een zogenaamde HUD-bril (Heads Up Display) werkt, doet sinds december vorig jaar de ronde, toen de nieuwssite 9to5google.com er als eerste lucht van kreeg. Twee weken geleden sprak 9to5google.com nog met iemand die beweerde een prototype van de bril te hebben gezien.

Android
Volgens de bronnen van de NYT, en eerder die van van 9to5google.com, krijgt de bril één schermpje, verschillende sensoren die je ook in smartphones terugvindt en ondersteuning voor mobiel internet. Voor het besturingssysteem zou Google Android als basis nemen.

De bril heeft ook een camera aan boord, waardoor via augmented reality extra informatie over de omgeving op het scherm getoverd kan worden. Ook zou je door kaarten op Google Maps kunnen scrollen door je hoofd omhoog en omlaag te buigen.