Microsoft toont regelmatig de enorme mogelijkheden van AR (Augmented Reality) met behulp van de Hololens. Van indrukwekkende Minecraft games tot shooters die zich afspelen in je woonkamer. Deze demo toont hoe videogesprekken er in de toekomst kunnen uitzien.

Verschillende 3D-camera’s nemen het beeld op van je gesprekspartner. De beelden worden samengesteld tot een volledig 3D-model van je gesprekspartner, in real-time.  Het model wordt aangevuld met textures, gebaseerd op foto’s van de gesprekspartner en de resulterende data wordt vervolgens live in een videostroom gestopt.  Met behulp van een Hololens-bril zie je dan je gesprekspartner, alsof hij echt voor je staat. Vermits alles in real-time gebeurt kan je ook interageren met elkaar. Zo lijkt het alsof hij in de kamer geteleporteerd wordt, of alsof hij een hologram is. Vandaar dus: holoportatie.

Als je dergelijke gesprekken opneemt, wat perfect mogelijk is, vermits het om een videostroom gaat, kan je als het ware echte herinneringen bewaren en bekijken.

Bekijk de volledige video hier:


Nog een demo van de mogelijkheden van Hololens: aliens bevechten in de woonkamer.


Of Minecraft spelen op de salontafel:

?