De blog Belgium iPhone weet "uit vertrouwelijke bron" dat de iPhone in mei in België zal arriveren. Er wordt gewag gemaakt van een iets duurder model dat niet gebonden is aan één enkele Belgische operator.

Na het gerucht dringen zich enkele vragen op. Hoe zit het bijvoorbeeld met visual voicemail? Daarmee kunnen gebruikers hun voicemail tekstueel doorlopen en kiezen welke berichten ze willen beluisteren. Op gehackte iPhones werkt visual voicemail momenteel niet omdat nog geen enkele Belgische operator deze technologie ondersteunt. De blog meldt dat Mobistar ondertussen bezig is met tests om deze technologie te ondersteunen.

Ook rijst de vraag of Apple eindelijk 3G-functionaliteit zal implementeren in de iPhone en of daar in België voordelige tarieven voor zullen komen. 3G-technologie moet in de toekomst sneller dataverkeer voor internet en e-mail op de telefoon mogelijk maken.

Intussen is de iPhone SDK voorgesteld. Deze softwarekit voor ontwikkelaars moet vooral zakelijke verbeteringen brengen voor Apples populaire telefoon.

Maar wat zegt Apple over de geruchten? Hun reactie is voorspelbaar en kernachtig: "Apple heeft nog geen enkele datum bevestigd inzage de lancering van de iPhone in België".