De website iPhonesimfree.com zegt de eerste simvrije iPhone met softwareversie 1.1.1 te hebben. De site bedankt de mensen van het iPhone Dev Team voor hun tijd en inspanningen om het systeem te kraken. Als het bericht klopt, kunnen iPhone-bezitters nu upgraden naar de nieuwe softwareversie; mensen met een geblokkeerd toestel kunnen het unbricken ofwel deblokkeren.

Ongeveer twee weken heeft het geduurd het om de door Apple (met update 1.1.1) geblokkeerde iPhones opnieuw werkend te krijgen. Op dit moment beweert wel enkel bovengenoemde site dat de telefoon opnieuw volledig gekraakt is. Op de wiki-pagina over de gekraakte telefoon staat informatie over een aantal mogelijkheden om de telefoon te activeren en om extra software te installeren. Een definitieve bevrijding is volgens de site nog niet helemaal afgerond.

Volledige zekerheid is er dus nog niet. Iphonesimfree.com is een commerciële organisatie die het toestel tegen betaling vrijmaakt. Dit staat haaks op de acties van het iPhone Dev Team, dat gewoon een gratis oplossing wil leveren. Maar zelfs als zijn de beweringen van iPhonesimfree incorrect, dan is het slechts een kwestie van dagen zijn voor er een echte patch komt.