Netflix zal vroeger dan verwacht beschikbaar zijn in België. In plaats van 'eind dit jaar' start de dienst wellicht al in september. Dat blijkt uit een brief die Netflix uitstuurde ter begeleiding van zijn kwartaalresultaten.

In de brief staat letterlijk te lezen dat Netflix "in september zal lanceren in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg".  De expansie richting deze Europese landen volgt op een eerste golf waar het V.K., Nederland en Scandinavische landen deel van waren.

De uitbreiding richting Europa legt Netflix geen windeieren. Buiten de V.S. heeft de dienst al bijna 14 miljoen leden vergaard, goed voor een jaargroei van 78 procent. In de Verenigde Staten zijn er 36 miljoen abonnees. Volgens Netflix worden zij onder meer aangetrokken door de eigen, exclusieve videoproducties, zoals 'House of Cards' en 'Orange is the New Black'.

Netflix wil ook een voortrekker blijven qua 4K. Meer zelfs, op dit moment is de dienst ongeveer de enige realistische manier om aan films en series in Ultra HD te raken. 4K-video van Netflix is enkel te bekijken via een Netflix-app op een Ultra HD-tv. Netflix zegt zelf nog verder in 4K te gaan investeren. "Verschillende van onze originele series zullen in 4K gefilmd worden, onder andere Marco Polo, Sense8 en Narcos."