Het gerucht dat Sony deze zomer de opvolger van de PlayStation 3 zal voorstellen wordt door een topman ontkracht.Kazuo Hirai, hoofd van de Computer Entertainment-afdeling van Sony, ontkent tegenover The Wall Street Journal dat zijn bedrijf deze zomer tijdens de E3-videospelbeurs een nieuwe spelconsole zal aankondigen. Dat werd onder meer geopperd door de Britse nieuwssite MVC. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten over een Xbox 720.

PS3 moet nog vier jaar mee
De gamingsite baseerde zich op gesprekken met externe spelontwikkelaars. Zij beweerden dat zowel Sony als Microsoft deze zomer een nieuwe spelconsole zou voorstellen. “Niets van waar,” aldus Hirai, “de PlayStation 3 zal net als de eerste en tweede PlayStation meer dan tien jaar meegaan en wordt nog niet vervangen.”

De PlayStation 3 werd net als de Wii van Nintendo in 2006 gelanceerd, een jaar nadat de Xbox 360 van Microsoft in de winkels lag. Dat er dit jaar een opvolger van de Wii komt, staat wel al vast. De nieuwe spelconsole van Nintendo gaat Wii U heten. De lanceerdatum wordt waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens de E3-beurs in juni.