Later dit jaar gaat Samsung meer Galaxy-smartphones met een gebogen scherm uitbrengen. Het einddoel is echter nog ambitieuzer: telefoons die beschikken over flexibele schermen. Mogelijk zien we dergelijke apparaten al in 2015 verschijnen, zegt de krant The Korea Herald.

Samsung heeft reeds één telefoon met een gebogen scherm, de Galaxy Round. De telefoon met het curved AMOLED-scherm is voorlopig enkel in Zuid-Korea beschikbaar. Ondertussen brengt grote rivaal LG later deze maand de gelijkaardige G Flex in de Benelux uit. Opmerkelijk verschil tussen de Samsung- en LG-aanpak: de kromme loopt bij de twee merken over een andere as. Bij ene over de verticale as, bij de andere over de horizontale.

Het lijkt er op dat Samsung meer toestellen met kromme schermen wil uitrusten. Misschien haalt de mobiele afdeling wel inspiratie bij de tv's van Samsung, want vanaf dit jaar zijn curved schermen de uitgesproken premium-optie bij het Zuid-Koreaanse merk.

Om een bredere uitrol van kromme schermen bij smartphones mogelijk te maken, gaat Samsung zwaar investeren in zijn Display-afdeling. Nog dit jaar wordt er omgerekend 1,38 miljard euro gepompt in een fabriek voor curved OLED-schermen.

Er wordt ook geïnvesteerd in het ontwikkelen van buigbare batterijen, iets dat eigenlijk wel nodig is als je een smartphone met gebogen scherm met een voldoende grote batterij wil voorzien. In de G Flex is de batterij zo al gebogen en in een zekere mate flexibel

Volgens The Korea Herald stopt het niet bij gebogen schermen. Samsung wil een stapje verder zetten en flexibele display's ontwikkelen én tegen 2015 presenteren. De krant gebruikt zelfs de term 'opvouwbaar' voor een nieuwe lijn toekomstige smartphones. Het citeert daarbij één analist die beweert dat een opvouwbare telefoon op termijn het topmodel zou worden.