Meerdere bronnen melden dat Apple eind deze maand in de Verenigde Staten start met de verkoop van de witte iPhone 4.Volgens bronnen van de zakelijke nieuwssite Bloomberg zullen de Amerikaanse operatoren AT&T en Verizon vanaf eind april de witte iPhone 4 verkopen. Persagentschap Reuters bevestigthet gerucht.

Normaal gezien zouden consumenten bij de lancering van de iPhone 4 in juni van vorig jaar de keuze krijgen tussen een zwart en een wit model. Enkele dagen voor de start van de verkoop stelde Apple de lancering van het witte model met een maand uit wegens ‘fabricageproblemen’.

Oorzaak vertraging
Algauw stak het gerucht de kop op dat de witte iPhone 4 te veel licht zou doorlaten. Een andere mogelijke oorzaak die werd aangehaald is dat de fabrikant er niet in slaagde om de verschillende onderdelen van de smartphone dezelfde tint wit te geven.

Apple stelde de lancering meermaals uit, maar vergat altijd de oorzaak te vermelden. Wel trad de fabrikant hard op tegen een ondernemende Amerikaanse tiener die een lucratief handeltje had opgezet met de verkoop van ombouwpakketten met witte onderdelen.