Wie kan er beter dan welke rockster ook een hotelkamer - wat zeggen we: een heel hotel - tot puin herleiden? John Cusack! In de knappe spookthriller 1408 loopt hij vermeende spookhuizen af om vooral de toeristische claims die erop rusten te ontmaskeren, tot hij uiteindelijk in de hotelkamer met het cijfer uit de titel belandt.

Regisseur Mikael Hafström, die zijn Hollywoodcarrière van start liet gaan met Derailed en onlangs nog de verrassende exorcismethriller The Rite op ons losliet, pompt de spanning met een rustig maar gestaag ritme op. Tot er als vanouds in dit soort films (of tenminste de betere ervan) twee werelden in elkaar overvloeien: die van de bovennatuurlijke gebeurtenissen die de kijker de stuipen op het lijf jagen, en die van de persoonlijke trauma’s van het hoofdpersonage die er opnieuw mee naar de oppervlakte komen.

Met korte maar verdienstelijke bijrollen van Samuel L. Jackson als de hotelmanager, en Mary McCormack (uit de helaas nog niet bij ons geraakte flikkenreeks In Plain Sight) als de vrouw van het hoofdpersonage.

Dinsdag 28 juni, 2BE, 20u35