Devolo's nieuwe dLAN-oplossingen kijken verder dan het klassieke thuisnetwerk: ze verdelen voortaan ook 3D-beelden en satelliet-tv.Om wat innovatie heeft Devolo nooit verlegen gezeten. Het Duitse bedrijf was een van de eersten die met HomePlug-gebaseerde netwerkoplossingen op de proppen kwam, adapters die het mogelijk maken om via het stroomnet een thuisnetwerkje op te zetten.

Op de CeBIT-beurs bewees Devolo dat het niet op z'n lauweren rust, met nieuwe producten die meer snelheid en meer mogelijkheden beloven.
 

Snellere plugs op maat van 3D-streaming
Een van die nieuwkomers is de dLAN 500, die door de fabrikant naar voor wordt geschoven als een ideale oplossing voor zogenaamde triple play-diensten (een combinatie van internet, telefonie en digitale tv) in huis.

Het gaat om een Powerline-plug die een maximale snelheid van 500 Mbps beloofd, wat ongeveer 2,5 maal sneller is dan bij de huidige generatie AV-plugs van de fabrikant. De toegenomen performantie komt als geroepen voor het streamen van 3D-content, waarvoor al snel tweemaal zoveel bandbreedte vereist is als bij normale HD-films.

De nieuwe 500 Mbps oplossingen zijn vanaf april beschikbaar in een compacte AVmini-uitvoering en een grotere AVplus variant. Die laatste beschikt echter wel over een geïntegreerd stopcontact met netfilter, waardoor je geen stopcontact moet opofferen bij het aansluiten van de plug. Beide uitvoeringen zijn overigens compatibel met de plugs uit de dLAN 200-reeks, zodat je ze probleemloos aan een bestaand Powerline-netwerk kan toevoegen.