Met 3D Orchestra IS introduceert Loewe een innovatief home-cinema luidsprekersysteem. De fabrikant stelt een ruimtevullend geluid en uitzonderlijke flexibiliteit in het vooruitzicht voor de nieuwkomer.

Loewe omschrijft de 3D Orchestra IS-set als het eerste geïntegreerde Wireless 3D Home Cinema Speaker System. Een naam die niet echt veel zegt, maar het systeem zit wel boordevol innovatieve technologie.

Zo maakt Loewe voor dit systeem bijvoorbeeld gebruik van draadloze, actieve luidsprekers (er is dus geen externe versterker nodig) met een omnidirectioneel afstraalpatroon.

Dat betekent dat de luidsprekers geluid over een aanzienlijk grotere hoek spreiden dan een klassieke luidspreker, waardoor de plaatsing van de speakers minder kritisch wordt zonder dat het geluidsbeeld daaronder lijdt.

Dat betekent niet alleen dat je met minder speakers al voor een ruimtelijk geluid kan zorgen - volgens Loewe kan het al met twee van deze speakers, een sub en de tv-luidspreker die als centerspeaker dienst doet, al zorgen meer speakers natuurlijk voor een nog beter effect - het zorgt er ook voor dat je op meer zitplaatsen van prima geluid kan genieten.

Om dat voor elkaar te krijgen, wordt het systeem bijgestaan door een speciaal meetsysteem (inclusief meegeleverde meetmicrofoon) dat bij de installatie de volledige ruimte meet en alles automatisch afstelt op maat van jouw eigen woonomgeving.
 

Draadloos
Aangezien de luidsprekers met de tv verbonden worden via draadloze technologie (een lossless-verbinding in de 5,8 GHz-band), zijn er alleen stopcontacten nodig die de luidsprekers van stroom voorzien.

Hinderlijke kabels die een nette montage van de speakers bemoeilijken blijven echter achterwege, waardoor je je desgewenst helemaal kan uitleven met de montagemogelijkheden die Loewe biedt. Met accessoires zoals floor-stands en wall-mounts is de keuze alvast opvallend uitgebreid.

Zoals je van Loewe mag verwachten, is er ook meer dan één link zichtbaar tussen het minimalistische design van deze speakers en de designtaal van de Loewe-tv's - beide met een duidelijk voorliefde voor aluminium.

Daarnaast zijn de speakers ook aanpasbaar naar wens: het inlegwerk aan de bovenzijde van de luidsprekers kan op de tv of inrichting worden afgestemd. Naast 'Alu Zilver' en 'Chroom Gespiegeld' zijn hiervoor de materialen 'Ebbenhout' en 'Eiken Licht' en negen verschillende kleuren verkrijgbaar.

Op aanvraag kunnen ook andere kleuren uit het RAL-spectrum worden geleverd.