Philips gaat in 2011 tv-toestellen aanbieden met passieve 3D-technologie. Daarmee kan je van 3D-beelden genieten met een eenvoudig brilletje zonder elektronica.Net als sommige concurrenten, zet Philips de stap om enkele van de nieuwe toestellen uit het  2011-aanbod te voorzien van 3D-functionaliteit op basis van passieve 3D-technologie.

Dat betekent dat ze geen actieve shutterbril vereisen om van 3D-beeldmateriaal te genieten; een passieve bril (zonder elektronica) volstaat om van de stereoscopische beelden te genieten. De nieuwe technologie wordt onder de naam Easy 3D in de markt gezet.

Actief en passief naast elkaar
De actieve variant blijft ook gewoon voortbestaan, en luistert voortaan naar de naam 3D Max. Die 3D-technologie blijft voorbehouden voor de toestellen uit het hogere segment, met name de vernieuwde 8000 en 9000 Series en de Cinema 21:9 Platinum superbreedbeeld-tv.

De Easy 3D-technologie zullen we in de eerste plaats aantreffen bij de 7000 Series LED-tv's en de Cinema 21:9 Gold, een meer betaalbare en iets kleinere versie van de 21:9 Platinum die we in FWD Magazine 34 aan de tand voelden.

Eveneens nieuw op 3D-vlak is de aankondiging dat alle toestellen uit de 2011-line-up over 2D-naar-3D conversie zullen beschikken.