De iPhone is al enkele dagen niet beschikbaar via de online winkel van Apple. Volgens Apple-watchers een definitief teken dat de langverwachte 3G-uitvoering eraan zit te komen. Deze snellere iPhone zou ook wat meer features krijgen.

Al verschillende dagen prijkt in de Amerikaanse Apple Store de boodschap dat de iPhone "momenteel niet beschikbaar" is. Doorgaans staat op dezelfde plek dat de telefoon binnen 24 uur wordt geleverd. In het verleden was het bericht "niet leverbaar" een teken dat Apple een bepaald product ging vervangen door een nieuwer model.

Een 3G-versie van de iPhone is een logische volgende stap, vooral als Apple beter wil presteren in Europa. De huidige telefoons beschikken immers alleen over een bijzonder trage GPRS-verbinding. Er zijn ook geruchten dat de 3G-versie van de iPhone over GPS-mogelijkheden beschikt, al moet daar meteen aan worden toegevoegd dat Apple nog helemaal niets over een nieuwe iPhone heeft losgelaten.

Een lancering op dit moment zou ergens wel verrassend zijn. De meeste Apple-watchers veronderstelden dat topman Steve Jobs de Worldwide Apple Developers Conference (WWDC) in juni zou aangrijpen om de volgende iPhone voor te stellen. Hij zal daar in elk geval uitgebreid praten over de publieke lancering van firmware 2.0, de vernieuwde iPhone-software met functies als Exchange-synchronisatie.