Toon alles (5)

Design

Een van de opvallendste producten die we in het Innovation Lab te zien kregen, was de PS1 - niet te verwarren met de Sony-spelconsole.

Deze 2.0-luidsprekerset  is het geesteskind van Benoit Burette, de sympathieke Fransman die al tekende voor meer dan één Fidelio product: “Met de PS1 willen we niet alleen een mooi product maken maar ook een speakerset ontwikkelen die een erg weidse soundstage kan koppelen aan een erg ruime sweet-spot.”

Opvallend is de keuze om de tweeter los te koppelen van de luidsprekerkast, een oefening die Philips voor het eerst deed met de SoundSphere-luidsprekers en -dockluidsprekers. De afstand tussen de twee wordt in het geval van de PS1 wel een pak groter – bijna een meter om precies te zijn.

Een korte luistertest leerde ons dat dit effectief een weidse soundstage oplevert in combinatie met een eerder laid-back geluid terwijl de tweeters nogal in your face zijn, letterlijk dan. Wij zijn in elk geval erg benieuwd hoe het finale product zal klinken. Het ziet er in elk geval subliem uit.

gerelateerde items