Redactie  FWD

Meer dan speakers

De SoundTouch-familie is veel talrijker dan je eerst zou denken. Waarschijnlijk wordt je aandacht getrokken door de drie WiFi-speakers die Bose aanbiedt: de SoundTouch Portable, SoundTouch 20 en SoundTouch 30. Alle drie beschikken over hetzelfde design, maar zijn toch op hun manier verschillend. De Portable kan je ergens een vaste plek geven, maar is evenzeer mobiel te gebruiken. De speaker heeft immers een ingebouwde accu, zodat je hem gerust de tuin in kan nemen. Geen WiFi in de tuin? Geen probleem, stel de SoundTouch Portable in zodat het een eigen WiFi-netwerk in de lucht brengt. Dan kan je vanaf een iPhone of iPad via Airplay muziek op het mobiel toestel doorstreamen.

De SoundTouch 20 en 30 een middelgrote en grote speaker respectievelijk. De SoundTouch 30 is vooral interessant als je een wat grotere kamer wil vullen of betere kwaliteit aan hogere volumes wenst. De SoundTouch 20 is echter ook behoorlijk krachtig en helder, en zeker niet van het minste.

Naast het drieste drietal heb je nog wel wat opties. De SA-4 is een krachtige versterker die je kan combineren met passieve luidsprekers van Bose of eigen speakers. De SA-4 lijkt ons vooral interessant voor mensen die met inbouwspeakers aan de slag gaan, omdat dit toestel goed geschikt is om ergens weg te bergen. Je kan bovendien meerdere SA-4-versterkers koppelen, om nog meer speakers aan te sturen in één zone. Voor mensen met een grote loft of in de horeca is dat een nuttige mogelijkheid.

Daarnaast biedt Bose een hele assortiment aan home-cinemasystemen en stereoversterkers die werken met SoundTouch. Je kan bijvoorbeeld het geluid van je tv naar een veel hoger niveau tillen met het Lifestyle 535 home entertainment systeem én op een ander moment door de speakers van dat systeem muziek afspelen. De bediening verloopt dan via de SoundTouch-app.

gerelateerde items