WAT HEB JE NODIG?
Net als DPLIIz doet DSX zijn ding op basis van een bestaande soundtrack, zoals Dolby True HD of DTS-HD. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar Blu-ray’s of andere dragers met een DSX-surround-track erop, want die komen er niet, en je hebt ook geen speciale Blu-ray-speler nodig.

Wat je wel nodig hebt, is een nieuwe av-receiver of -processor ide het formaat ondersteunt. Tot slot heb je natuurlijk ook extra luidsprekers nodig. Audyssey stelt voor om gewone directstralers te gebruiken, en dus zeker geen dipolen of iets dergelijks. Bij voorkeur zijn de directstralers kleinere afgeleiden van de front- en centerluidsprekers zodat het timbre mooi gelijk blijft.
 

CONCLUSIE
Voor fanatieke surroundliefhebbers klinkt het hoogst aantrekkelijk, zo’n 9.1- of 11.1-surroundsysteem. De vraag is alleen hoe je zo’n luidsprekerwinkel op een praktische manier in de huiskamer geïntegreerd krijgt, laat staan op een esthetisch aanvaardbare wijze.

Als je een aparte ruimte hebt voor je tuisbioscoop, is het allemaal wel haalbaar... als het budget mee wil. Maar in een doordeweekse huiskamer lijkt zo'n opstelling een quasi onmogelijke opgave. Hopelijk komen de fabrikanten ook voor dat probleem met creatieve oplossingen op de proppen…
 

8/8
gerelateerde items