Wie op zoek is naar een iPad-dock die zich op visueel vlak onderscheidt, moet z'n licht beslist even opsteken bij Jarre Technologies. Met de nieuwe AeroPad Two voegt de fabrikant immers een echt juweeltje toe aan zijn aanbod.


iPod-docks zijn er bij de vleet, iPad-docks iets minder. Want hoewel de populaire tablet van Apple een graag geziene gast is in heel wat huiskamers, blijkt het geen sinecure om er een elegant ogende docking station voor te ontwerpen.

Jarre Technologies slaagt echter met grote onderscheiding in die opdracht, want de nieuwe AeroPad Two ziet er ronduit adembenemend uit - zowel in een bamboejasje als in glossy zwart of wit. En dat alles ondanks de riante afmetingen van 860 bij 300 millimeter...

Meer dan design
Met die dimensies schakelt de AeroPad Two zich meer dan waarschijnlijk uit in de race om een plaatsje op je aanrecht of nachtkastje, maar houdt hij wel lekker veel plaats over voor degelijke luidsprekers.

En die lijken ook aanwezig te zijn. De AeroPad Two heeft immers vier drivers aan boord die elk worden aangestuurd door een versterker van 30 watt (RMS). Voor de lage tonen staat een ingebouwde subwoofer in met een vermogen van 80 watt RMS. Zo ken je ook meteen de reden voor het stevige gewicht van 10 kilogram.
 


Naast de klassieke 30-pins connector voor iOS-toestellen is er ook een minijack stereoingang en USB-poort voorzien. Via die laatste blaast de AeroPad Two deuntjes in WMA-, AIFF-, WAV- en MP3-formaat door zijn speakers.

Stream je muziek liever draadloos naar deze dock, dan kan dat via de ingebouwde Bluetooth-ontvanger. Die laatste maakt trouwens gebruik van de Apt-X-codec, die het mogelijk maakt om Bluetooth-audio in 'quasi CD-kwaliteit' te streamen vanaf compatibele toestellen.

Gewichtig prijskaartje
Kortom, een erg mooi ding die AeroPad Two van Jarre Technologies. En helaas ook een behoorlijk prijzig ding, want de pre-order prijs bedraagt 699 euro. Voor die prijs staat het je wel vrij om zelf het kleurtje uit te kiezen: bamboe, zwart of wit. 

Voor de geïnteresseerden: bestellen kan hier.