Toon alles (10)
Geert Fauvart

4K-upscaling voor toppers
De twee toppers uit de reeks zijn de RX-V673 en RX-V773, twee 7.1-machines die onder meer 4K-upscaling en Virtual Presence Speaker-technologie toevoegen aan de specsheet. Die laatste DSP-technologie belooft voor een vergelijkbaar geluid te zorgen als met twee zogenaamde Front Presence-speakers vooraan in je ruimte, zonder dat die extra speakers daadwerkelijk aanwezig moeten zijn. 

De RX-V673 pakt uit met een vermogen van 150 watt per kanaal, Burr Brown 24-bit/192 kHz DAC's en audio-ondersteuning voor twee zones. Hij biedt ook meer aansluitmogelijkheden dan de goedkopere modellen, met zes HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang.

De RX-V773 voegt aan alle voorgaande extra functionaliteiten nog een tweede HDMI-uitgang toe, een ingang voor een platenspeler en een iets hoger vermogen (7x 160 watt). Interessant is dat de tweede HDMI-uitgang ook aan een tweede zone toegewezen kan worden, om beeld en geluid van de hoofdzone naar een andere ruimte te streamen.

Van deze laatste twee machines zijn nog geen Belgische of Nederlandse adviesprijzen bekend gemaakt, maar vermoedelijk liggen die rond respectievelijk 650 en 800 euro.

Voor heel binnenkort
De nieuwkomers zouden tijdens de maanden mei en juni hun opwachting maken bij de Yamaha-dealers.

2/2
gerelateerde items