Hoofdtelefoonspecialist AKG heeft naast een aantal hoogwaardige full-size hoofdtelefoons ook enkele in-ear modellen in het aanbod. De K 340, een modern ogende en erg mooi afgewerkte set, is het topmodel van dat kransje.Mobiel entertainment is in-ear hoofdtelefoons op het lijf geschreven. Ze zijn licht en compact, waardoor je ze makkelijk kan opbergen als ze niet in gebruik zijn. Daarnaast isoleren ze omgevingsgeluid over het algemeen ook op een erg efficiënte manier, zodat je ongestoord van muziek kan genieten zonder het volume al te ver op te voeren. 

Spijtig genoeg leveren de meeste fabrikanten nog steeds ondermaats presterende 'oortjes' bij hun spelers. Die vervang je dan ook best zo snel mogelijk door een betere set, als je het volle potentieel van je mp3-speler wil ontdekken. Precies daar komt AKG met deze K 340 op de proppen, een in-ear hoofdtelefoon met een adviesprijs van 64,99 euro.

Compleet en handig
In de verpakking vinden we een handig, mooi afgewerkt draagtasje en drie setjes zachte siliconen plugs (S/M/L). Die laten je toe om de pasvorm van de set aan te passen aan de vorm en grootte van je gehoorgangen, zodat een perfecte fit mogelijk wordt - van het grootste belang met het oog op de laagweergave en isolatie.

Opvallend is de relatief grote volumeregelaar in de kabel, die zich eenvoudig en erg nauwkeurig laat bedienen. Een handig extraatje als de speler in je jaszak zit of als je hem in een tasje met je mee draagt. De kabel zelf hadden we liever iets langer gezien, al levert de lengte van 1 meter geen echte problemen op bij onze test.