Updates van apps en Google Play
Voor gebruikers is er ook een heel erg handige update aan de Google Play Store: slimme appupdates. Momenteel moet een applicatie bij een update volledig opnieuw worden gedownload. Gelukkig zal het spoedig mogelijk worden om alleen het nieuwe gedeelte te downloaden. Dit zorgt voor zo’n 2/3 minder datagebruik bij updates. 
 


De Google Play Store krijgt overigens ook magazines, e kunt dan een abonnement nemen op een digitaal tijdschrift via Google Play. Deze dienst zal waarschijnlijk, net als Google Play Books, Movies en Music, ook niet direct beschikbaar zijn in Nederland.

Google biedt ook nieuwe widgets voor de Google Play Store, waarin je aanbevelingen krijgt voor apps en games.

Google Maps en Currents
Google Maps krijgt ondersteuning voor het opslaan van de kaart van een volledige stad. Daarnaast is het mogelijk om gebouwen van binnen te bekijken door middel van de ingebouwde gyroscoop en accelerometers, waardoor het lijkt alsof je echt op een bepaalde plaats bent.

Platform Development Kit
Google biedt vanaf de volgende release van Android toegang tot gedeeltes van nieuwe Androidversies aan hardwarepartners, drie maanden voor de officiële release. Het gaat dan niet om de echte uiteindelijke release, maar wel genoeg zodat ontwikkelaars bij fabrikanten hun toestellen kunnen voorbereiden op de uiteindelijke update. Dit kan er voor zorgen dat toekomstige Androidupdates veel sneller beschikbaar zullen zijn.

Wanneer arriveert het snoepgoed?
Android 4.1 is niet direct beschikbaar voor download, sterker nog, voor de meeste toestellen zal dit nog even duren, omdat de fabrikanten de software zal moeten aanpassen.

Wel zal er voor ontwikkelaars binnenkort de zogenoemde SDK (Software Development Kit) beschikbaar zijn, zodat ze hiermee aan de slag kunnen. De eerste toestellen die officieel geüpdatet worden, zullen toestellen uit de Nexus-serie zijn zoals bijvoorbeeld de Galaxy Nexus. Op de nieuw geïntroduceerde ASUS Nexus 7 zal Android 4.1 voorgeïnstalleerd staan.

De Samsung Galaxy Nexus zal vanaf midden juli worden geüpdatet naar Android 4.1 door middel van een over-the-air (OTA)-update.
 

2/2
gerelateerde items