Wie zijn oude televisie wil omtoveren in een Smart TV kan opteren voor deze settopbox van Hama. Je haalt dan meteen ook alle Android-apps naar het grote scherm.

 

Met zijn Samsung Cortex A8 1GHz-processor, 2 GB Flash-geheugen en Android 2.2 (Froyo) is de Internet TV Box van Hama de ideale oplossing voor Android-liefhebbers die het app-aanbod van de tv-fabrikanten te beperkt vinden. Met deze settopbox kan je surfen in een volledige browser met Flash-ondersteuning, genieten van video, muziek of foto's, of Android-spelletjes op je televisie spelen.

Apps naar believen
Heel wat populaire apps zijn voorgeinstalleerd, maar je kan je favoriete apps ook downloaden via de Android-markt of van een geheugenstick. Het interne geheugen is overigens uitbreidbaar met SD(HC)-kaart, usb-stick of externe harde schijf.

Bovendien komt de settopbox met een Office-suite zodat je ook documenten kan lezen of bewerken. Daarvoor sluit je uiteraard best een toetsenbord en/of muis aan, bekabeld of draadloos.

De settopbox is overigens uitgerust met een bewegingsgevoelige remote, ideaal voor sommige games, maar ook erg handig om dingen aan te duiden op het scherm.
 


Gingerbread-update aangekondigd
Hama vermeldde op IFA dat er voor het einde van het jaar een Android 2.3-update (Gingerbread) komt voor het systeem. We hadden liever een Honeycomb-versie (3.x) gezien vermits die beter aangepast is voor grote schermen. Desondanks vinden we het idee om Android op onze televisie te gebruiken best intrigerend - wachten op Google TV kan immers nog wel even duren.

Hama biedt de 'Internet TV Box' vanaf oktober aan voor 179 euro.