iOS 6

Een belangrijk element van de iPhone 5 is iOS 6, de volgende grote update voor de software die op de iPhone, iPod Touch en de Apple TV draait. iOS 6 zal vanaf 19 september ook als update verschijnen voor oudere iPhones en iPads, maar niet de alleroudste modellen.

Er zitten veel grote en kleine nieuwigheden in de nieuwe software, gaande van een nieuwe Kaarten-app tot een avondmodus waarin je als gebruiker minder wordt gestoord. Je kan bijvoorbeeld de telefoon enkel laten rinkelen als een oproep van een geselecteerd contact komt.

Zoals verwacht dumpt Apple de bekende iPod/iPhone-connector met dertig pinnen, ten voordele van een slanke connector die de naam 'Lightning' meekrijgt. Een mooie verwijzing naar de Thunderbolt-poort die nieuwe Macs bevolkt, maar Apple was wel wat vaag over het bestaan van een connector die toelaat om pakweg bestaande speakerdocks met de nieuwe iPhone te laten samenwerken. Er komt wel zo'n adapter, maar er is weinig over bekend, zoals of het wordt meegeleverd met de nieuwe toestellen.

Velen zullen wellicht denken: ‘”Het werd tijd!”, als ze horen dat iPhone een nieuwe in-ear oortelefoon meekrijgt. De nieuwe units zien er anders uit en krijgen de naam EarPods mee. Er zou gewerkt zijn geweest aan de klank – die was bij de oude abominabel – en het comfort.

gerelateerde items