Fans van Apple Music kunnen vanaf 15 december de dienst beluisteren via hun Sonos-producten. Sonos is daarmee de eerste die Apple Music ondersteunt, weliswaar via een publieke bèta. 

Media (zoals FWD Magazine) kon al vroeger met de bèta aan de slag, maar vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de bèta van Sonos. De standaardapp van Sonos wordt dan vervangen door een testversie met ondersteuning voor Apple Music. Afgaande op onze ervaringen is er weinig risico verbonden aan het uitproberen van de bèta-app. Hij toonde zich de afgelopen weken zeer stabiel, zelfs in een opstelling met behoorlijk wat speakers.

De geboden ondersteuning is heel volledig, incluis de mogelijkheid om één Apple Music-stream naar gekoppelde zones te sturen en het sturen van verschillende streams naar meerdere kamers.

In de Sonos-app verschijnt Apple Music als optie in de lijst van streamingdiensten. Selecteer je het, dan krijg je vier opties: Voor jou, Nieuw, Radio en Mijn muziek. 'Voor jou' bevat afspeellijsten en albums die Apple Music op basis van je muzieksmaak bepaalt, onder 'Nieuw' vind je actuele muziek (gesorteerd op meest gespeeld en ook selecties gemaakt door redacteurs en externe curators). 'Radio' omvat radiostations op basis van genres en natuurlijk ook Beats 1, de 24-uren radiostation met echte DJ's en dat gedragen wordt door Zane Lowe. 

Uitleg over hoe je aan te melden voor de bèta, vind je onderaan deze pagina. Klik dan op 'Kom meer te weten over hoe je mee kunt doen in de Beta' voor een stappenplan die je in de bestaande app moet uitvoeren. Vooraf inschrijven kan al; zodra de bèta-app publiekelijk wordt gemaakt zal je een update-notificatie krijgen.