De Apple-televisie waar sommigen van dromen is er (nog) niet, maar het bedrijf haalt wel een nieuwe Apple TV boven. Het kastje kan nu eindelijk 1.080p aan.

Steve Jobs bestempelde Apple TV als een 'hobbyproject'. Toch blijft Apple naarstig deze mediastreamer in leven houden. Het blaast Apple TV zelfs krachtig nieuw leven in, want de Apple TV krijg een stevige upgrade zodat het 1.080p-films kan tonen. Daarmee wordt een van de grote beperkingen van het toestel verwijderd. De oude Apple TV kon maximaal 720p naar de tv sturen.

Tegelijkertijd worden de HD-streams op de iTunes Store ook verhoogd naar 1.080p. Het is onduidelijk of die streams van betere kwaliteit meteen bij ons beschikbaar zullen zijn en meer zullen kosten dan de 720p-streams.

Sterk vernieuwd is ook de interface, die nu veel meer rond iconen draait. Een stapje in de richting van het uiterlijk van de iPad, maar helemaal hetzelfde is het niet.

Wat niet verandert, is de prijs van de Apple TV. Die blijft in de V.S. op 99 dollar steken, 109 euro hier in de Benelux.