Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Opent deur naar nieuwe mogelijkheden

Het uitsturen van een digitaal signaal impliceert wel dat de hoofdtelefoon intern of via een tussenliggend kastje de omzetting naar analoog maakt. De stroom hiervoor kan van de iPhone of iPad komen. Dat is goed omdat je dan geen zware batterij in de hoofdtelefoon moet stoppen, maar betekent ook dat de batterij van de telefoon of tablet sneller leeg loopt. 

9to5Mac stelt ook dat Apple fabrikanten twee profielen biedt. Het Standard Lightning Headphones-profiel is bedoeld voor hoofdtelefoons met een eigen DAC, terwijl de Advanced Lightning Headphones-specificatie ook bijkomende DSP's toelaat, bijvoorbeeld voor noise-cancelling. Een interessante vraag is of een hoofdtelefoon met een Lightning-kabel ook andere data kan terugsturen, zoals van sensoren. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar LG bijvoorbeeld heeft op dit moment al een headset met ingebouwde hartslagmeter. 

Het bericht dat Apple lossless audio zou uitsturen via de Lightning-poort, wakkert uiteraard opnieuw speculatie aan dat het bedrijf via iTunes muziek in hogere kwaliteit gaat verkopen. Dat gerucht circuleert al langer, onder meer omdat platenfirma's al geruime tijd hun tracks in studiokwaliteit bij Apple moeten aanleveren.

Gegeven de recente overname van Beats door Apple, lijkt het in elk geval niet onlogisch dat de eerste hoofdtelefoons met Lightning-kabel vanuit die hoek komen.

2/2
gerelateerde items