Jamie Biesemans

Yamaha
Ook Yamaha een grote fan van apps. Ze hebben er twee voor iOS, AV Controller en eentje specifiek voor de Yamaha NP-S200-netwerkspeler. AV Controller stuurt ook Blu-rayspelers van Yamaha en is een zeer knappe verschijning, die ook op de iPad prima toont. Deze app is overigens ook beschikbaar voor Android.

Marantz en Denon
Denon heeft een iPhone-app waarmee je AVR's en netwerkmuziekspelers kan bedienen. Net zoals Marantz' Wizz App is het eerder basic, maar functioneel. Interessanter is DeRemote, een iOS-app van derden die 5,99 euro kost, en die zowel compatibel is met Denon- als Marantz-toestellen. En het toont goed op een iPad. Android-gebruikers moeten eens kijken naar AVR-Remote for Denon/Marantz, een gratis app.

Pioneer
Nog een merk dat een grote believer is in apps. Hun iControlAV2012 voor iPhone en iPad, en iControlAV2 voor Android zijn klassieke afstandbedieningsapps die nagenoeg perfect zijn uitgevoerd. We zijn vooral fan van het grote volumeknop en de handige inputselectie. Maar er is meer: voor bepaalde microsystemen en AVR's is er ook Airjam, een Android- en iOS-app waarmee verschillende mensen een playlist kunnen samenstellen van muziek die op hun telefoons staan. Een leuk idee! Wie zijn AVR perfect wilt instellen, kan dat overigens via AVNavigator voor iPad, een app die je alles vertelt over aansluitingen maar ook helpt bij calibratie.

Uiteraard zijn bovenstaande audiomerken niet de enigen met apps voor hun audiomateriaal. Naim Audio's n-Stream of Simple Audio's app zijn bijvoorbeeld handige apps voor toestellen van die merken. In de comments onder dit artikel of op Facebook mag je natuurlijk je eigen tips en ervaringen delen!

gerelateerde items