Jamie Biesemans

Beeld

Het huwelijk tussen uw televisiescherm en die van de smartphone staat heel wat meer in de sterren geschreven dan bij het audiogebeuren. In de eerste plaats omdat een internetaansluiting op een televisie langzaam maar zeker de norm wordt. Boven een bepaald prijspunt hebben quasi alle nieuwe tv’s een ethernetaansluiting of zijn ze klaar voor WiFi, net omdat internetdiensten zoals online videotheken en online videosites alla YouTube steeds populairder worden. En dat prijspunt is tegenwoordig heel laag. 

Het grote probleem met surfen op het tv-scherm is natuurlijk het invoeren van tekst. Met een klassieke afstandsbediening is dat geen lachertje, maar met een app op een smartphone wel opeens haalbaar. Je telefoon wordt dan een virtueel toetsenbord voor de televisie. Het is een functie dat weinig belicht wordt, maar dat je waarschijnlijk in de praktijk vaak gaat gebruiken.

Een app is ook handig voor het bedienen van extra diensten. Zo zijn er heel wat Bravia's van Sony die de streaming muziekdienst Music Unlimited ondersteunen. Het is heel wat leuker om via een app wat hits te selecteren en af te spelen, dan via de klassieke afstandsbediening.

gerelateerde items