Jamie Biesemans

LG
LG heeft aparte Android- en iOS-apps om zijn televisies en Blu-rayspelers te bedienen. De LG TV Remote is een alternatief voor de Magic Motion-afstandsbediening die LG bij sommige televisiemodellen levert. In een zekere zin is er dan ook weinig reden om deze app aan de slag te gaan, want Magic Motion werkt eigenlijk vrij goed en LG TV Remote biedt niets extra. LG Remote is de tweede app van LG, specifiek gericht op Blu-rayspelers.

Panasonic
VIERA Remote is beschikbaar voor iOS en Android. Er is een innovatieve modus (vergelijkbaar met die in Sony’s Media Remote) waarbij vegen over het scherm kanalen doet verspringen of het volume veranderd. Grappig is dat een knijpbeweging het geluid mute. De VIERA-app werkt met alle Panasonic-televisies, vooropgesteld dat ze VIERA Connect aan boord hebben. Grappig is VIERA AR Setup Simulator, waarmee je met behulp van de camera op je smartphone een virtuele Panasonic-tv in je woonkamer kan droppen. Kwestie van de impact van een groot scherm in te schatten, nemen we aan. Er is ook Blu-ray Remote 2012 waarmee je videospelers van het Japanse merk kan bedienen.

Philips
De Philips MyRemote (met HD-suffix voor de iPad) kan meer dan de naam laat vermoeden. Naast het bedienen van de televisie – incluis regelen van Ambilight – kun je het ook gebruiken als afstandsbediening voor andere netwerkapparaten van Philips, zoals Blu-rayspelers. Een leuke feature is Simply Share, waarmee je foto’s op de smartphone naar het tv-scherm kunt sturen. De app is er voor de iPhone en sinds heel kort Android-telefoons, en werkt samen met alle Net TV-toestellen sinds 2009. Later op het jaar volgt een tweede scherm-functie, waarmee je videostreams op je iPad kan bekijken.

gerelateerde items