Jamie Biesemans

Samsung
De eerder basale Samsung Remote-app kan bijna heel het huidige tv-assortiment aansturen. Vanaf 2011 zijn dat alle AllShare TV-toestellen (Series 4 en hoger). Wie nog een toestel uit modeljaar 2010 kocht, kan de app gebruiken indien er op de tv een Series 5 of hoger sticker kleeft. Omdat Samsung zich tegenwoordig sterk profileert als Android-supporter, mag het niet verbazen dat de app zowel voor de iPhone als Android-telefoons beschikbaar is. En niet te vergeten: Samsung heeft telefoons met eigen software (Bada) en uiteraard is de app daar ook voor te vinden.

Sharp
Vorig jaar liet Sharp weten te werken aan een app voor zijn Aquos-televisies. Maar vooralsnog is de app in kwestie nog niet gematerialiseerd. Wel is er eentje om Blu-rayspelers van het merk te bedienen.

Sony
Android- en iPhone-bezitters die een compatibele Bravia-televisie,  Blu-rayspeler of Home Theater-set van Sony bezitten, kunnen bij de Android Market respectievelijk App Store terecht voor Media Remote. Je hebt de keuze uit een simpele of uitgebreide remote, er is een virtueel toetsenbord en je kan filminformatie bekijken van de Blu-ray dat momenteel in de lade ligt. Daarnaast is er de mogelijkheid om netwerkdiensten aan te sturen, zoals de Mubi-muziekdienst.

Loewe
Loewe zet sterk in op integratie met de iPad en iPhone. Assist Media is een heel mooie app met een ingebouwde programmagids en afstandsbediening, terwijl VideoNet specifiek bedoeld is om allerlei gratis videocontent van op het internet op je televisie te toveren. 

B&O
Dat ze bij Bang & Olufsen apps kennen, verrast eigenlijk niet. De Denen denken al langer in termen van home integration en voorzien dus geruime tijd dat hun toestellen met elkaar kunnen praten. Hun BeoLink-app (gratis, Android en iOS) gaat helemaal het slimme huis-toer op en dient om een B&O Masterlink Gateway aan te spreken. Zo’n Gateway vormt als het ware een brug tussen uw AV-apparatuur van B&O en een domoticasysteem, zodat je met de BeoLink-app niet enkel je televisie of AV-receiver kunt bedienen maar ook verlichting, zonneschermen en andere domotica-toepassingen.

gerelateerde items