Apple lijkt ambitieuze audioambities te koesteren voor de toekomst: de gigant uit Cupertino zou op het punt staan om Tomlinson Holman - de man achter het bekende THX-logo - aan te werven als chef audio.


Een eenvoudige tweet kan tegenwoordig voor meer deining dan een uitgekiend persbericht. Dat bleek deze week maar weer toen het internet plots gonsde van de geruchten over een nakende overstap van Tomlinson Holman (het brein achter de THX-standaard voor geluidssystemen) naar Apple.

De bron: een tweet van de Amerikaanse journalist Leo Laporte van TWiT Netcast Network, die uit betrouwbare bron vernomen zou hebben dat Holman bij Apple aan de slag zou gaan als hoofd audio.

Geruchten
Apple heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar dat weerhield sommige websites er alvast niet van om met wilde speculaties op de proppen te komen over de ambities van Apple op audiovlak.

De meeste waarschijnlijke taak voor Holman lijkt weggelegd te zijn bij de geïntegreerde speakers van Apple's draagbare toestellen, die beslist nog een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken.