Auro-3D, het 'geluid van de toekomst' voor bioscopen en home cinema, is in opmars. Denon en Marantz laten weten met upgrades te komen om het Auro-3D multi-dimensionaal beschikbaar te stellen voor hun premium modellen AV-receivers. 

Voor Denon betekent dat een firmware-upgrade voor de AVR-X4100W en AVR-X5200W, Marantz stelt de verrijking beschikbaar voor de SR7009 en AV7702. De upgrades zijn vanaf december verkrijgbaar, tegen vergoeding.

Denon: "We zijn er trots op dat onze klanten hun AV-receivers kunnen upgraden naar Auro-3D® als extra pluspunt”, zegt Yoshinori Yamada, Global Business Team Leader Audio en Video bij D+M Group. “Het toont onze constante ambitie om ook voor bestaande producten gloednieuwe technologieën aan te bieden, waardoor we voor de trotse eigenaar waarde toevoegen.”

Marantz: “Onze filosofie bij Marantz is een geluidservaring te bieden zoals de artiest het bedoelde”, aldus Don Freeman, vice-president Global Marketing bij D+M. “Door de Auro-3D®-upgrade aan bestaande, trotse Marantz-eigenaren te bieden, maken we deze belofte waar door geheel nieuwe geluidslagen toe te voegen en nog meer waarde toe te voegen aan kostbare Marantz-producten.”

Ook Wilfried Van Baelen, oprichter en CEO van Galaxy Studios en Auro Technologies, reageert: “We zijn verheugd samen te werken met deze merken om Auro-3D® binnen handbereik van een grote klantengroep te brengen. Door uw Denon-receiver te upgraden en de Auro-3D®-hoogtespeakers bij te voegen, creëert u een ongeëvenaarde geluidservaring met hoge-resolutieaudio in elk kanaal. Dankzij ons Auro-Matic®-algoritme worden zelfs gewone stereobronnen omgezet in een ongelooflijke surround-soundervaring waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de opstelling van de Auro-speakers.”

Er wordt begin december met de upgrade-service begonnen, welke gemakkelijk thuis uitgevoerd kan worden door iedereen die in het bezit is van een Denon AVR-X4100W of AVR-X5200W, of een Marantz SR7009 of AV7702, dankzij de ingebouwde online upgradefunctie in het apparaat. Binnenkort verschijnt er meer informatie op de officiële website van Denon en Marantz.