Luidsprekers van Pio Sound
Met Colorfly en Opalum hebben we al nieuwe merken gezien bij Viertron, maar omdat alle goede dingen in drie schijnen te bestaan hebben ze er nog eentje aan toegevoegd: Pio Sound. Dat is een nieuw elektrostatenluidsprekermerk uit Nederland.

Het ontwerp van deze luidsprekers heeft nogal wat voeten in de aarde. Zo zijn er maar liefst dertig patenten (!) ingediend naar aanleiding van het ontwerp. Volgens de ontwerper is het meest bijzondere aspect het afstraalpatroon. Normaal gezien is dat bij elektrostaten achteraan precies hetzelfde als vooraan; dezelfde frequenties komen er even luid uit aan beide kanten. Bij de Pio Sound-luidsprekers is dat niet het geval. Achteraan bedraagt het volume van deze elektrostaten namelijk slechts 70 procent van het volume vooraan. Het gevolg is een ovalen afstraalpatroon. En een luidspreker die een stuk gemakkelijker op te stellen is dan andere elektrostaten.

In een kleinere ruimte hoorden we de Pio Sound-luidsprekers aan het werk in combinatie met Musical Fidelity-elektronica. Stemmen - er speelde een stukje opera - klonken alleszins erg fraai bij deze demo.

3/3
gerelateerde items