Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Tot 12 kanalen surround

Maar het is vooral op technologisch vlak dat de nieuwe B&O best opvalt. Sommige medewerkers van de fabrikant stellen spottend dat het gaat om een “actieve luidsprekersset met een zeer groot display”. Een grapje, maar eentje met een grond van waarheid. Vergeleken met een doorsnee tv, zit er heel wat meer audiotechnologie in dit toestel.

Concreet bevat de BeoVision twee klasse D-versterkers van 32 watt die elk een ¾ inch tweeter, 2 inch midrange en 4 inch woofer aandrijven. Er is echter ook een stevig stukje surroundprocessing aan boord, wat betekent dat je tot tien externe actieve luidsprekers rechtstreeks – dus zonder verdere versterker – aan de tv kan koppelen. De menu's van de BeoVision en de software zijn uiteraard afgestemd op B&O-speakers, zoals de BeoLab 5, maar je kan ook andere merken aansluiten.

Net zoals de door FWD geteste B&O Play V1 (zie FWD43) zijn er aan de softwarezijde heel wat tweakingmogelijkheden present. Zo kan je de tot tien aangesloten luidsprekers eender welke rol geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk – maar vrij onwaarschijnlijk – om vier subwoofers en een centerspeaker te configureren, om maar iets te zeggen. Ondersteuning is er trouwens voor drie verticale niveaus, dus incluis de mogelijkheid om een plafondspeaker aan te drijven.

gerelateerde items