Blikvanger
De echte ster van de show is de vernieuwde PV1D subwoofer. Samen met 5 M-1's vormt hij het MT-60D pakket. In de vakpers werd zijn voorganger bejubelt en sommige zien hem als een moderne klassieker. Die bescheiden cultstatus heeft de PV1 niet alleen te danken aan zijn fantastische looks maar ook aan zijn ongelooflijke prestaties ondanks zijn beperkte afmetingen.
 


Aan de akoestische eigenschappen hebben de ingenieurs niet geraakt. Wel hebben ze de digitale platform van de de DB-1, het vlaggenschip onder de B&W subwoofers, geïmplementeerd. Die digitale upgrade biedt meer flexibiliteit en instellingsmogelijkheden.

Naast vier EQ voorinstellingen kan je met de B&W sub-app je woofer volledig fine-tunen. Hiervoor moet je de woofer met een usb-kabel aansluiten op een computer, op die manier hoef je niet heen en weer te lopen.

B&W claimt dat de PVD1 dankzij die digitale sprong, verbeterde drivers en de 400 watt krachtige versterker muzikaler en sneller is dan zijn voorganger, en ook meer diepgang biedt. Dat maakt hem niet alleen geschikt voor granaatontploffingen en voorbijrazende sportwagens, maar ook voor een 2.1-stereo-opstelling. Om je kleine boekenplankspeakers aan te vullen met een rijke, accurate bas, bijvoorbeeld.

Een echelon lager (en 1.200 euro goedkoper) vinden we de MT-50 set. Het enige verschil hier is de subwoofer. Bij de MT-50 gaat het om een een ASW608, de kleinste sub in het gamma van B&W. Die hadden we onlangs overigens al te gast voor een test

gerelateerde items