KPN Group Belgium (Base) lanceert op 7 februari Snow, een nieuw merk waarmee het bedrijf de markt voor digitale televisie, internet en vaste telefonie in België wil veroveren.

Op de mobiele markt is reeds een hevige prijsoorlog aan de gang. Prijzen in deze sector zijn sinds 2006 met 40 procent gedaald. Maar ondertussen zijn de prijzen voor internet en digitale televisie alleen maar toegenomen.

KPN ziet daarom ruimte om een scherp geprijsd aanbod op de markt te zetten dat kan concurreren met de “triple play”-pakketten van Belgacom, Telenet en Voo (Wallonië) - die vaak meer dan 50 euro per maand kosten. Snow biedt vaste telefonie, internet en digitale tv voor 39 euro per maand.

Dat basispakket kan uitgebreid worden met extra’s waar je voor moet bijbetalen, maar die je wel maandelijks kan herzien. Heb je niet langer nood aan een bepaalde extra, dan zet je de betaling gewoon stop. Er zijn geen contractuele verplichtingen. Je kan je pakket dus volledig à la carte samenstellen.

“Voor ons is het nu het perfecte moment om de markt uit te dagen met Snow,” zegt Jos Donvil, CEO van KPN Group Belgium. “De challengerrol die we hadden en hebben met Base voor mobiele telefonie, zullen we nu vervullen met Snow voor internet, vaste telefonie en digitale tv.”

Vaste telefonie & internet

Met het Snow-pakket kan je onbeperkt bellen naar vaste nummers in België, in het weekend en op weekdagen van 17 uur tot 8 uur. Je betaalt wel om tijdens de piekuren (van 8 uur tot 17 uur) of naar mobiele nummers te bellen. Daarnaast biedt KPN enkele extra’s zoals een tweede lijn of onbeperkt bellen aan een maandelijkse meerkost.

Snow belooft internetsnelheden tot 30 Mbps download en 2,5 Mbps upload. Voor 9 euro extra per maand kan je dat opkrikken tot respectievelijk 50 Mbps en 5 Mbps. Het dataverbruik is onbeperkt, binnen de normen van het normaal en persoonlijk gebruik. KPN maakt gebruik van de VDSL-infrastructuur van Belgacom, en gebruikt de Sagem F@ST 3464 als modem.

Cloud
Voor 3 euro per maand extra krijg je van KPN je eigen cloud voor e-mail, een website en het bewaren van bestanden. Die opslagruimte in de wolken kan je nog uitbreiden tot 30 GB, 60 GB of 120 GB. Je betaalt dan respectievelijk een meerprijs van 3 euro, 6 euro of 12 euro per maand.

Digitale televisie

Het grote paradepaardje van Snow is digitale televisie. KPN biedt een zenderaanbod dat standaard iets beperkter is dan dat van Telenet of Belgacom, maar biedt je meer mogelijkheden om je aanbod te personaliseren. De interface is erg strak, en werkte tijdens de demonstratie ontzettend vlot. 

Uit marktonderzoek blijkt dat gezinnen gemiddeld naar 25 televisiezenders kijken, en daarom heeft KPN beslist om standaard maar een dertigtal zenders aan te bieden. Je kan kiezen voor het Nederlandse basispakket (32 kanalen) of het Franse basispakket (33 kanalen). Daarnaast is ook de toegang tot radiozenders inbegrepen.