Deze maand was Nederland al aan de beurt en vanaf begin juni is BBC First ook in België te bekijken. Het overkoepelende BBC Worldwide kondigde aan dat BBC First op 4 juni in België geïntroduceerd wordt bij Telenet.

BBC First is een specifieke zender voor de Benelux die hoogstaande dramareeksen van de BBC en andere toonaangevende Britse producenten aanbiedt zonder reclames. De zender is volledig afgestemd op de lokale markt en moet een nieuw onderkomen geven aan de allerbeste Britse dramareeksen. De gehele programmering wordt uitgezonden met Vlaamse ondertitels.

Vanaf 4 juni om 9 uur zal de nieuwe zender ook in België te bekijken zijn, met onder meer het populaire Wolf Hall (foto onder) – het best bekeken BBC Two programma in 13 jaar –, het tweede seizoen van de avonturenreeks The Musketeers en de allernieuwste seizoenen van de plaatselijke favorieten als Silent Witness en Last Tango in Halifax.

Gabriele Galassi, Head of Benelux, Global Markets bij BBC Worldwide, laat weten: “We weten dat de kijkers in België gek zijn op onze content. Met BBC First kunnen we hun nog meer geven wat ze wensen, zoals lokale premières van de beste Britse dramareeksen.”

“Telenet is zeer blij de uitstekende dramaseries van BBC First te verwelkomen in ons Play More aanbod. De zender past perfect bij onze doelstelling om de beste premium ervaring aan te bieden aan onze klanten”, vertelt John Porter, CEO van Telenet.