Ex-Beatle Paul McCartney geeft Apple toestemming om het repertoire van zijn oude groep te laten verdelen. Hiermee wordt de kans realistisch dat de liedjes van de Fab Four als downloads via iTunes verkrijgbaar worden.

Exacte details over de afspraak zijn niet bekend. Volgens de Britse krant Telegraph betaalt Apple 300 miljoen pond (393 miljoen euro) voor het distribueren van de nummers. Al wordt dat bedrag niet bevestigd. Wanneer de songs online verschijnen, ligt volgens een woordvoerder van het bedrijf nog niet vast.

Een overeenkomst tussen de Beatles en Apple is lange tijd  zo goed als onbespreekbaar geweest. Het eigen label van de groep, Apple Corps, lag jarenlang overhoop met het (bijna gelijknamige) computerbedrijf van Steve Jobs. Daarnaast was er discussie tussen de muziekgroep en platenmaatschappij EMI over achterstallige royalty's. Sinds afgelopen jaar zijn beide geschillen van de baan, waardoor Apple zijn avances kan maken op de catalogus van de Fab Four.

Update, 16.30 uur:
Apple ontkent de beweringen in de Britse krant Telegraph. Tegenover muzieksite Billboard.com doet een woordvoerder het bericht af als "ongegronde speculatie".