Waar let je op bij het aankopen van een nieuwe televisie? Wat zijn de populairste maten? En hoe lang duurt het voor je een nieuwe televisie koopt. DisplaySearch komt met de antwoorden.

DisplaySearch heeft de resultaten van zijn ' Global TV Replacement Study' gepubliceerd. Daaruit blijkt klaar en duidelijk dat beeld en geluid nog steeds de belangrijkste factoren zijn bij de aankoop van een nieuwe televisie. Prijs en gebruiksgemak maken de lijst met doorslaggevende argumenten volledig. In de onderstaande grafiek vind je een overzicht. De oranje balken geven de resultaten voor de rijpere markten (zoals de onze) en de blauwe balken verwijzen naar opkomende markten (zoals China).

Dat 3D volledig van zijn voetstuk gevallen is, hoeft geen verrassing te zijn. Maar ook Ultra HD en OLED bengelen achteraan de lijst. Dat terwijl ze wel degelijk een belangrijke rol spelen in de beeldkwaliteit. DisplaySearch speculeert dat de meerkost van deze technologieën een belangrijk nadeel is, een analyse waar we volledig akkoord mee zijn. Zodra de prijzen naar een aanvaardbaar niveau dalen, en die daling is al ingezet voor Ultra HD, zullen deze factoren aan belang winnen.

De vervangcyclus voor televisie is ongeveer acht jaar, alhoewel die in de opkomende markten flink korter is, zes jaar.